LinkedIn - met 161 miljoen leden wereldwijd het grootste professionele sociale netwerk - laat weten dat het SlideShare overneemt: een populaire website waarlangs presentaties opgeslagen en gedeeld worden met anderen. Met de transactie is een totaal bedrag gemoeid van 118,57 miljoen dollar. LinkedIn is van plan om 45% cash te betalen en 55% in aandelen en hoopt de acquisitie te kunnen afronden in het tweede kwartaal van dit jaar.

Sinds de oprichting van SlideShare in oktober 2006, hebben gebruikers in totaal al meer dan 9 miljoen presentaties geüpload. Volgens comScore kreeg SlideShare afgelopen maart bijna 29 miljoen unieke bezoekers over de vloer, waardoor SlideShare in de bovenste regionen staat wat websites met professionele content betreft.

Belangrijk is ook dat SlideShare toelaat dat presentaties ingesloten worden op andere websites ('embedding'). Maar liefst 7,4 miljoen van de in totaal 9 miljoen presentaties worden op die manier ook effectief op andere websites gedeeld. SlideShare-content is zo terug te vinden op websites verspreid over meer dan 1,4 miljoen domeinnamen. De overname is voor LinkedIn vooral een manier om content in het sociale netwerk te krijgen, maar kan LinkedIn ook meer visibiliteit geven in het totale internet.

Overigens wist LinkedIn meteen ook goede bedrijfsresultaten te presenteren. In het eerste kwartaal was de omzet (188,5 miljoen dollar) beter dan verwacht. Heel wat analisten stellen ondertussen vragen bij de huidige waardering van LinkedIn. Het overnamebedrag van SlideShare vervalt bijvoorbeeld in het niets vergeleken met het miljard van Facebook voor Instagram. LinkedIn bevat nochtans erg waardevolle zakelijke profielen, dus is misschien wel het meest onderschatte sociale netwerk.

LinkedIn - met 161 miljoen leden wereldwijd het grootste professionele sociale netwerk - laat weten dat het SlideShare overneemt: een populaire website waarlangs presentaties opgeslagen en gedeeld worden met anderen. Met de transactie is een totaal bedrag gemoeid van 118,57 miljoen dollar. LinkedIn is van plan om 45% cash te betalen en 55% in aandelen en hoopt de acquisitie te kunnen afronden in het tweede kwartaal van dit jaar. Sinds de oprichting van SlideShare in oktober 2006, hebben gebruikers in totaal al meer dan 9 miljoen presentaties geüpload. Volgens comScore kreeg SlideShare afgelopen maart bijna 29 miljoen unieke bezoekers over de vloer, waardoor SlideShare in de bovenste regionen staat wat websites met professionele content betreft. Belangrijk is ook dat SlideShare toelaat dat presentaties ingesloten worden op andere websites ('embedding'). Maar liefst 7,4 miljoen van de in totaal 9 miljoen presentaties worden op die manier ook effectief op andere websites gedeeld. SlideShare-content is zo terug te vinden op websites verspreid over meer dan 1,4 miljoen domeinnamen. De overname is voor LinkedIn vooral een manier om content in het sociale netwerk te krijgen, maar kan LinkedIn ook meer visibiliteit geven in het totale internet. Overigens wist LinkedIn meteen ook goede bedrijfsresultaten te presenteren. In het eerste kwartaal was de omzet (188,5 miljoen dollar) beter dan verwacht. Heel wat analisten stellen ondertussen vragen bij de huidige waardering van LinkedIn. Het overnamebedrag van SlideShare vervalt bijvoorbeeld in het niets vergeleken met het miljard van Facebook voor Instagram. LinkedIn bevat nochtans erg waardevolle zakelijke profielen, dus is misschien wel het meest onderschatte sociale netwerk.