Het conflict draait om de vraag of LinkedIn kan aantonen dat het persoonlijke gegevens opslaat op Russische grond, iets dat vereist wordt door de wet. Volgens Roskomnadzor kon LinkedIn niet aan die vraag voldoen. LinkedIn, van zijn kant, meldt dat Russische autoriteiten hun vraag naar het verkeerde kantoor hebben gestuurd en dat het daarom geen uitleg kon geven bij zijn privacy-regels.

Maar voorlopig is de kous dus af, en da's vooral vervelend voor LinkedIn. Het sociale netwerk is vrij klein in Putin's thuisstaat. Van de 143 miljoen Russen zou er zo'n zes miljoen aangesloten zijn op het professionele platform. Da's een veel kleiner percentage dan in andere landen, waardoor Rusland voor LinkedIn nog een stevige groeipoot had kunnen zijn.

Het conflict draait om de vraag of LinkedIn kan aantonen dat het persoonlijke gegevens opslaat op Russische grond, iets dat vereist wordt door de wet. Volgens Roskomnadzor kon LinkedIn niet aan die vraag voldoen. LinkedIn, van zijn kant, meldt dat Russische autoriteiten hun vraag naar het verkeerde kantoor hebben gestuurd en dat het daarom geen uitleg kon geven bij zijn privacy-regels. Maar voorlopig is de kous dus af, en da's vooral vervelend voor LinkedIn. Het sociale netwerk is vrij klein in Putin's thuisstaat. Van de 143 miljoen Russen zou er zo'n zes miljoen aangesloten zijn op het professionele platform. Da's een veel kleiner percentage dan in andere landen, waardoor Rusland voor LinkedIn nog een stevige groeipoot had kunnen zijn.