De zakelijke sociale netwerksite LinkedIn telt wereldwijd 100 miljoen gebruikers. Bovendien zouden er wekelijks 1 miljoen nieuwe leden bij komen. In België hebben ongeveer 700.000 mensen een account.

LinkedIn werd op 5 mei 2003 boven de doopvont gehouden. De netwerksite werd ontwikkeld in de woonkamer van medeoprichter Reid Hoffman. Na 494 dagen werd de kaap van 1 miljoen gebruikers overschreden.

Het zakelijke netwerk wordt momenteel in meer dan 200 landen gebruikt, en is beschikbaar in zes talen. Naar eigen zeggen zijn er in 2010 minstens twee miljard zoekopdrachten uitgevoerd op de site.

Het hoofdkantoor staat in Mountain View, Californië. In Europa heeft LinkedIn vestigingen in Engeland, Ierland en Nederland. Het bedrijf maakte vorige week ook bekend dat er binnenkort een vestiging wordt geopend in Parijs.

De cijfers die vandaag bekend gemaakt worden zijn belangrijk in het licht van de geplande beursintroductie van LinkedIn. Hoffman en co. hopen via de beurs immers 175 miljoen dollar vers kapitaal op te halen.

Blijft wel de vraag hoe actief de leden zijn. In een officieel document schreef Linkedin twee maanden geleden zelf nog dat een 'grote meerderheid' de site minder dan één keer per maand bezoekt.

De zakelijke sociale netwerksite LinkedIn telt wereldwijd 100 miljoen gebruikers. Bovendien zouden er wekelijks 1 miljoen nieuwe leden bij komen. In België hebben ongeveer 700.000 mensen een account.LinkedIn werd op 5 mei 2003 boven de doopvont gehouden. De netwerksite werd ontwikkeld in de woonkamer van medeoprichter Reid Hoffman. Na 494 dagen werd de kaap van 1 miljoen gebruikers overschreden.Het zakelijke netwerk wordt momenteel in meer dan 200 landen gebruikt, en is beschikbaar in zes talen. Naar eigen zeggen zijn er in 2010 minstens twee miljard zoekopdrachten uitgevoerd op de site.Het hoofdkantoor staat in Mountain View, Californië. In Europa heeft LinkedIn vestigingen in Engeland, Ierland en Nederland. Het bedrijf maakte vorige week ook bekend dat er binnenkort een vestiging wordt geopend in Parijs.De cijfers die vandaag bekend gemaakt worden zijn belangrijk in het licht van de geplande beursintroductie van LinkedIn. Hoffman en co. hopen via de beurs immers 175 miljoen dollar vers kapitaal op te halen.Blijft wel de vraag hoe actief de leden zijn. In een officieel document schreef Linkedin twee maanden geleden zelf nog dat een 'grote meerderheid' de site minder dan één keer per maand bezoekt.