De schikking moet nog wel worden goedgekeurd door de rechter, meldt ABC News.

De rechtszaak werd in 2013 aangespannen door gebruikers die vonden dat LinkedIn teveel e-mails verstuurt met hun naam en foto erin. Als er na de mails niet gehandeld wordt, volgen er nog twee mails met een herinnering.

De 13 miljoen zal niet gaan naar de gebruikers die de mails hebben ontvangen, maar naar de gebruikers waarvan de naam en foto gebruikt zijn. Iedere gebruiker heeft recht op 1.500 dollar, schrijft Nutech.

De schikking zorgt er overigens niet voor dat LinkedIn minder mails zal sturen. Wel zal er duidelijker aangegeven worden dat er mails kunnen volgen.

LinkedIn-gebruikers klagen al langer aan de overkill aan berichten. In juli kondigde het sociale netwerk voor professionals aan dat het de les geleerd had. Er zouden minder mails verstuurd worden. "Het bericht is aangekomen, less is more." (WK)

De schikking moet nog wel worden goedgekeurd door de rechter, meldt ABC News. De rechtszaak werd in 2013 aangespannen door gebruikers die vonden dat LinkedIn teveel e-mails verstuurt met hun naam en foto erin. Als er na de mails niet gehandeld wordt, volgen er nog twee mails met een herinnering. De 13 miljoen zal niet gaan naar de gebruikers die de mails hebben ontvangen, maar naar de gebruikers waarvan de naam en foto gebruikt zijn. Iedere gebruiker heeft recht op 1.500 dollar, schrijft Nutech. De schikking zorgt er overigens niet voor dat LinkedIn minder mails zal sturen. Wel zal er duidelijker aangegeven worden dat er mails kunnen volgen. LinkedIn-gebruikers klagen al langer aan de overkill aan berichten. In juli kondigde het sociale netwerk voor professionals aan dat het de les geleerd had. Er zouden minder mails verstuurd worden. "Het bericht is aangekomen, less is more." (WK)