Een Britse non-profit organisatie heeft een computer ontwikkeld die niet groter is dan een geheugenstaafje en die slechts 15 Britse pond zal kosten.

De Raspberry Pi Foundation is in het leven geroepen om computerwetenschappen en aanverwante onderwerpen te promoten op schoolniveau. De non-profit organisatie wil kinderen opnieuw het plezier van programmeren bijbrengen.

Het eerste product dat ze binnenkort zullen lanceren is een computer die niet groter is dan een courant usb-geheugen. De kleine pc is niet alleen inzetbaar voor het aanleren van computerprogrammeren, maar ook voor andere toepassingen.

De specificaties van de minicomputer maken dit mogelijk: 700 MHz ARM11 processor, 256 MB SDRAM, OpenGL ES 2.0, 1080p30 H.264 video, Composite en HDMI video-output, USB 2.0 en sd/mmc/sdio geheugenkaartsleuf.

In een video geeft David Braben, een Britse computerprogrammeur en ontwikkelaar van de Raspberry Pi, tekst en uitleg aan de hand van het prototype:

Een Britse non-profit organisatie heeft een computer ontwikkeld die niet groter is dan een geheugenstaafje en die slechts 15 Britse pond zal kosten. De Raspberry Pi Foundation is in het leven geroepen om computerwetenschappen en aanverwante onderwerpen te promoten op schoolniveau. De non-profit organisatie wil kinderen opnieuw het plezier van programmeren bijbrengen. Het eerste product dat ze binnenkort zullen lanceren is een computer die niet groter is dan een courant usb-geheugen. De kleine pc is niet alleen inzetbaar voor het aanleren van computerprogrammeren, maar ook voor andere toepassingen. De specificaties van de minicomputer maken dit mogelijk: 700 MHz ARM11 processor, 256 MB SDRAM, OpenGL ES 2.0, 1080p30 H.264 video, Composite en HDMI video-output, USB 2.0 en sd/mmc/sdio geheugenkaartsleuf. In een video geeft David Braben, een Britse computerprogrammeur en ontwikkelaar van de Raspberry Pi, tekst en uitleg aan de hand van het prototype: