Na Apple en Microsoft komt ook de Linux Foundation met een 'I am'-campagne. De organisatie schrijft een wedstrijd uit waarbij Linux-ontwikkelaars of -gebruikers zelfgemaakte 'I'm Linux'-filmpjes kunnen insturen.

De Linux Foundation start een videowedstrijd 'I'm Linux'. De wedstrijd is gebaseerd op de reclamecampagnes 'I'm a Mac' van Apple, en de reclames met Jerry Seinfeld en Bill Gates van Microsoft. De organisatie hoopt video's te ontvangen die laten zien wat het besturingssysteem allemaal kan.

"Er circuleren zo veel berichten over allerlei besturingssystemen, maar van Linux zijn er geen video's beschikbaar, omdat er zo veel verschillende distributeurs zijn", schrijft hoofd marketing Amanda McPherson van de Linux Foundation op haar weblog. "Ik wil onze community inschakelen om te laten zien hoe origineel en gepassioneerd Linux-ontwikkelaars en gebruikers zijn."

De Foundation geeft op zijn website enkele tips voor inzendingen. "Iedereen zal onmiddellijk denken aan de reclames van Apple of Microsoft, maar het is niet de bedoeling een parodie op deze filmpjes te maken, of er aan te refereren", klinkt het nog.

Het inzetten van humor is uiteraard wel aangewezen, "maar het is geen criterium." De officiële start van de wedstrijd is voorzien voor 26 januari, maar er kunnen nu al video's worden ingestuurd. Video's kunnen tot 15 maart 2009 worden ingezonden.

Op 8 april 2009 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in San Fransisco. De winnaar ontvangt een reis naar Tokio, waar in oktober het Linux Foundation Japan Linux Symposium wordt gehouden.

Na Apple en Microsoft komt ook de Linux Foundation met een 'I am'-campagne. De organisatie schrijft een wedstrijd uit waarbij Linux-ontwikkelaars of -gebruikers zelfgemaakte 'I'm Linux'-filmpjes kunnen insturen. De Linux Foundation start een videowedstrijd 'I'm Linux'. De wedstrijd is gebaseerd op de reclamecampagnes 'I'm a Mac' van Apple, en de reclames met Jerry Seinfeld en Bill Gates van Microsoft. De organisatie hoopt video's te ontvangen die laten zien wat het besturingssysteem allemaal kan. "Er circuleren zo veel berichten over allerlei besturingssystemen, maar van Linux zijn er geen video's beschikbaar, omdat er zo veel verschillende distributeurs zijn", schrijft hoofd marketing Amanda McPherson van de Linux Foundation op haar weblog. "Ik wil onze community inschakelen om te laten zien hoe origineel en gepassioneerd Linux-ontwikkelaars en gebruikers zijn." De Foundation geeft op zijn website enkele tips voor inzendingen. "Iedereen zal onmiddellijk denken aan de reclames van Apple of Microsoft, maar het is niet de bedoeling een parodie op deze filmpjes te maken, of er aan te refereren", klinkt het nog. Het inzetten van humor is uiteraard wel aangewezen, "maar het is geen criterium." De officiële start van de wedstrijd is voorzien voor 26 januari, maar er kunnen nu al video's worden ingestuurd. Video's kunnen tot 15 maart 2009 worden ingezonden. Op 8 april 2009 wordt de winnaar bekend gemaakt tijdens een bijeenkomst in San Fransisco. De winnaar ontvangt een reis naar Tokio, waar in oktober het Linux Foundation Japan Linux Symposium wordt gehouden.