De nieuwe Linux-kernel 3.7 mikt sterk op de ARM-wereld.

Amper enkele maanden na de Linux 3.6 kernel, komt al een nieuwe versie - 3.7 - uit, die vooral in de ARM-wereld met open armen zal worden ontvangen. Ontwikkelaars hadden het immers moeilijk omdat door onderlinge twisten en geschillen op ARM-gesteunde systemen telkens aangepaste versies van de Linux kernel moesten draaien. In 2011 leidde dit tot een fikse bolwassing van de ARM-gemeenschap door niemand minder dan Linus Torvalds zelf. Blijkbaar vond zijn oproep gehoor, want vanaf Linux-kernel 3.7 kan de ARM omgeving dus met één standaardkernel aan de slag, zoals ook het geval is in de x86 wereld. Bovendien is Linux nu ook geschikt voor de 64-bit versies van de ARM processoren, die kortelings op de markt worden verwacht. Een en ander zal het gebruik van ARM in de ontluikende wereld van 'internet of things' ongetwijfeld een stevige duw in de rug geven.

Voor de smartphone- en tabletwereld, waar heel wat toestellen steunen op een ARM-architectuur, zal de aankondiging allicht minder impact hebben, aangezien hier de positie van Android doorweegt. Hoewel dit besturingssysteem op zijn beurt ook op Linux steunt (en vaak een aantal versies achterop loopt: Android 4.x is gebaseerd op de Linux kernel 3.0.xx), vormen aanpassingen die de producenten zelf aanbrengen een vervelender probleem voor ontwikkelaars.

Linux 3.7 brengt voorts ook ondersteuning voor de Oracle (Sun) Sparc T4 processor en NFS 4.1

De nieuwe Linux-kernel 3.7 mikt sterk op de ARM-wereld. Amper enkele maanden na de Linux 3.6 kernel, komt al een nieuwe versie - 3.7 - uit, die vooral in de ARM-wereld met open armen zal worden ontvangen. Ontwikkelaars hadden het immers moeilijk omdat door onderlinge twisten en geschillen op ARM-gesteunde systemen telkens aangepaste versies van de Linux kernel moesten draaien. In 2011 leidde dit tot een fikse bolwassing van de ARM-gemeenschap door niemand minder dan Linus Torvalds zelf. Blijkbaar vond zijn oproep gehoor, want vanaf Linux-kernel 3.7 kan de ARM omgeving dus met één standaardkernel aan de slag, zoals ook het geval is in de x86 wereld. Bovendien is Linux nu ook geschikt voor de 64-bit versies van de ARM processoren, die kortelings op de markt worden verwacht. Een en ander zal het gebruik van ARM in de ontluikende wereld van 'internet of things' ongetwijfeld een stevige duw in de rug geven. Voor de smartphone- en tabletwereld, waar heel wat toestellen steunen op een ARM-architectuur, zal de aankondiging allicht minder impact hebben, aangezien hier de positie van Android doorweegt. Hoewel dit besturingssysteem op zijn beurt ook op Linux steunt (en vaak een aantal versies achterop loopt: Android 4.x is gebaseerd op de Linux kernel 3.0.xx), vormen aanpassingen die de producenten zelf aanbrengen een vervelender probleem voor ontwikkelaars. Linux 3.7 brengt voorts ook ondersteuning voor de Oracle (Sun) Sparc T4 processor en NFS 4.1