Het merendeel van de it'ers denkt eraan meer Linux te willen gebruiken in de huidige crisistijden. Dat blijkt althans uit een onderzoek van analistenkantoor IDC en Linux-leverancier Novell.

IDC bevroeg, in opdracht van Novell, 300 it-specialisten wereldwijd in bedrijven met meer dan 100 werknemers. Van de respondenten had 55 procent al Linux-serversystemen in gebruik, 39 procent Unix-servers en 97 procent Windows-servers.

Meer dan de helft van hen zegt de overstap naar Linux te willen versnellen. Ruim 72 procent van hen geeft aan al actief de overstap naar Linux-servers te evalueren of de keuze al te hebben gemaakt. Meer dan 68 procent zegt dat ook over Linux op de desktop. In totaal zegt 49 procent dat Linux binnen 5 jaar hun primaire serverplatform zal zijn.

Belangrijkste reden? Kostenbesparing natuurlijk, wat gerelateerd is aan de lagere onderhoudskosten voor Linux. Het effect van virtualisatie op de snellere aanname van Linux is volgens de helft van de respondenten ook niet te ontkennen.

Zij die sceptisch staan tegenover Linux noemen het ontbreken van applicatiesupport en de slechte interoperabiliteit met Windows en andere omgevingen als redenen.

Het merendeel van de it'ers denkt eraan meer Linux te willen gebruiken in de huidige crisistijden. Dat blijkt althans uit een onderzoek van analistenkantoor IDC en Linux-leverancier Novell. IDC bevroeg, in opdracht van Novell, 300 it-specialisten wereldwijd in bedrijven met meer dan 100 werknemers. Van de respondenten had 55 procent al Linux-serversystemen in gebruik, 39 procent Unix-servers en 97 procent Windows-servers. Meer dan de helft van hen zegt de overstap naar Linux te willen versnellen. Ruim 72 procent van hen geeft aan al actief de overstap naar Linux-servers te evalueren of de keuze al te hebben gemaakt. Meer dan 68 procent zegt dat ook over Linux op de desktop. In totaal zegt 49 procent dat Linux binnen 5 jaar hun primaire serverplatform zal zijn. Belangrijkste reden? Kostenbesparing natuurlijk, wat gerelateerd is aan de lagere onderhoudskosten voor Linux. Het effect van virtualisatie op de snellere aanname van Linux is volgens de helft van de respondenten ook niet te ontkennen. Zij die sceptisch staan tegenover Linux noemen het ontbreken van applicatiesupport en de slechte interoperabiliteit met Windows en andere omgevingen als redenen.