De vijfjarige deal wordt deze zomer in gang gezet en zal gaan van grote muziekfestivals tot intiemere concerten, zegt mede-oprichter van NextVR Dave Cole tegen Recode.

In eerste instantie zijn de concerten gratis te bekijken, maar wanneer de technologie beter wordt en het publiek groeit zullen er mogelijk betaalde optredens volgen.

Voor het opnemen van de concerten zal NextVR van verschillende camerastandpunten gebruikmaken, waardoor de kijker ervoor kan kiezen tussen het publiek te staan of bij de muzikanten op het podium. Doordat er het geluid ook in 360 graden opgenomen wordt, krijg je de beleving van een concert echt mee door je hoofd te draaien.

De vijfjarige deal wordt deze zomer in gang gezet en zal gaan van grote muziekfestivals tot intiemere concerten, zegt mede-oprichter van NextVR Dave Cole tegen Recode.In eerste instantie zijn de concerten gratis te bekijken, maar wanneer de technologie beter wordt en het publiek groeit zullen er mogelijk betaalde optredens volgen. Voor het opnemen van de concerten zal NextVR van verschillende camerastandpunten gebruikmaken, waardoor de kijker ervoor kan kiezen tussen het publiek te staan of bij de muzikanten op het podium. Doordat er het geluid ook in 360 graden opgenomen wordt, krijg je de beleving van een concert echt mee door je hoofd te draaien.