Nu al kan er in Kortrijk op veel plaatsen gratis gesurft worden, en dat zonder een wachtwoord in te geven. Er zijn 150 hotspots, vooral gecentreerd rond de Grote Markt, het Schouwburgplein en het Magdalenapark.

Dat aanbod wordt tegen de zomer uitgebreid. Op alle drukbezochte pleinen, zoals de Vlasmarkt en Buda Beach, zal er gebruik kunnen gemaakt worden van het netwerk. Ook aan het station en het volledige winkel- en wandelgebied zal het mogelijk worden te surfen.

Opvallend is dat er ook op de marktpleinen van alle zeven deelgemeentes hotspots komen, en in een latere fase zullen gebruikers ook aan de Leieboorden gebruik kunnen maken van het aanbod. De zones zullen worden aangeduid met het logo '@llemaal digitaal'.

De eerste twee uur per dag zijn gratis binnen het bereik van de antenne en iedereen kan er gebruik van maken. 'Omdat we iedereen mee aan boord willen, zetten we met het project @llemaal digitaal in op het vlot en veilig gebruik van internet. We organiseren internetlessen en vergroten de toegang tot digitale toepassingen', vertelt schepen van ICT Philippe De Coene, 'Dat doen we onder meer door het aanbieden van een gratis draadloos netwerk op openbare plaatsen.'

Het project kost jaarlijks 18.150 euro en brengt ook een eenmalige investering van 12.705 euro met zich mee. (Belga/MI)

Nu al kan er in Kortrijk op veel plaatsen gratis gesurft worden, en dat zonder een wachtwoord in te geven. Er zijn 150 hotspots, vooral gecentreerd rond de Grote Markt, het Schouwburgplein en het Magdalenapark. Dat aanbod wordt tegen de zomer uitgebreid. Op alle drukbezochte pleinen, zoals de Vlasmarkt en Buda Beach, zal er gebruik kunnen gemaakt worden van het netwerk. Ook aan het station en het volledige winkel- en wandelgebied zal het mogelijk worden te surfen. Opvallend is dat er ook op de marktpleinen van alle zeven deelgemeentes hotspots komen, en in een latere fase zullen gebruikers ook aan de Leieboorden gebruik kunnen maken van het aanbod. De zones zullen worden aangeduid met het logo '@llemaal digitaal'. De eerste twee uur per dag zijn gratis binnen het bereik van de antenne en iedereen kan er gebruik van maken. 'Omdat we iedereen mee aan boord willen, zetten we met het project @llemaal digitaal in op het vlot en veilig gebruik van internet. We organiseren internetlessen en vergroten de toegang tot digitale toepassingen', vertelt schepen van ICT Philippe De Coene, 'Dat doen we onder meer door het aanbieden van een gratis draadloos netwerk op openbare plaatsen.' Het project kost jaarlijks 18.150 euro en brengt ook een eenmalige investering van 12.705 euro met zich mee. (Belga/MI)