Google heeft de Israëlische start-up SlickLogin voor een onbekend bedrag ingelijfd. Dit driemansbedrijfje heeft een alternatief wachtwoord ontwikkeld, iets wat de zoekgigant al langer interesseert.

De werkwijze: je schakelt de SlickLogin-app in op je smartphone en houdt je telefoon in de buurt van de computer waarop je wilt inloggen. De app zal jou vervolgens herkennen via het quasi onhoorbare maar unieke geluid dat de speakers van je toestel voortbrengt, waarna je wordt aangemeld. SlickLogin houdt rekening met de locatie van je smartphone. Als je telefoon gestolen wordt of er van op een nieuwe plek ingelogd wordt, moet er een extra verificatie gebeuren.

Het is nog maar de vraag of Google deze authenticatiemethode ook echt gaat inzetten voor zijn eigen diensten. Het zou immers kunnen dat het hier om een 'acqui-hire' gaat, en dat de zoekgigant dus gewoon het 'talent' van de SlickLogin-medewekers koopt.

Google heeft de Israëlische start-up SlickLogin voor een onbekend bedrag ingelijfd. Dit driemansbedrijfje heeft een alternatief wachtwoord ontwikkeld, iets wat de zoekgigant al langer interesseert. De werkwijze: je schakelt de SlickLogin-app in op je smartphone en houdt je telefoon in de buurt van de computer waarop je wilt inloggen. De app zal jou vervolgens herkennen via het quasi onhoorbare maar unieke geluid dat de speakers van je toestel voortbrengt, waarna je wordt aangemeld. SlickLogin houdt rekening met de locatie van je smartphone. Als je telefoon gestolen wordt of er van op een nieuwe plek ingelogd wordt, moet er een extra verificatie gebeuren. Het is nog maar de vraag of Google deze authenticatiemethode ook echt gaat inzetten voor zijn eigen diensten. Het zou immers kunnen dat het hier om een 'acqui-hire' gaat, en dat de zoekgigant dus gewoon het 'talent' van de SlickLogin-medewekers koopt.