Authenticatie- en toegangsbeheerspecialist Imprivata heeft een connector geschreven om zijn OneSign appliance te integreren in het AEOS securitybeheersysteem van Nedap.

Op die wijze wordt een stap gezet naar de convergentie van fysieke en logische toegangsbeveiliging, met wederzijdse voordelen. Zo kan naast de drie klassieke authenticatie-elementen (wat je weet, wat je hebt, wie je bent) nu ook een vierde element namelijk 'waar je bent', in het authenticatieproces worden gebruikt, aldus Rik Van Brugge, Beneluxmanager Imprivata. Afhankelijk van hun locatie beschikken gebruikers dan over meer, minder of andere rechten. Ook de fysieke beveiliging verbetert, want werknemers zullen minder snel vergeten te 'badgen', omdat ze anders geen toegang krijgen tot de ict-infrastructuur.

Opgericht in 1929 als de Nederlandse Apparatenfabriek, heeft Nedap NV onder meer een uitgebreide toegangsbeveiligingstechnologie, inclusief rfid-systemen, ontwikkeld. Een hoeksteen hierin vormt het eigen AEOS beveiligingsbeheersysteem, op basis van Java en met een open architectuur.

Authenticatie- en toegangsbeheerspecialist Imprivata heeft een connector geschreven om zijn OneSign appliance te integreren in het AEOS securitybeheersysteem van Nedap. Op die wijze wordt een stap gezet naar de convergentie van fysieke en logische toegangsbeveiliging, met wederzijdse voordelen. Zo kan naast de drie klassieke authenticatie-elementen (wat je weet, wat je hebt, wie je bent) nu ook een vierde element namelijk 'waar je bent', in het authenticatieproces worden gebruikt, aldus Rik Van Brugge, Beneluxmanager Imprivata. Afhankelijk van hun locatie beschikken gebruikers dan over meer, minder of andere rechten. Ook de fysieke beveiliging verbetert, want werknemers zullen minder snel vergeten te 'badgen', omdat ze anders geen toegang krijgen tot de ict-infrastructuur. Opgericht in 1929 als de Nederlandse Apparatenfabriek, heeft Nedap NV onder meer een uitgebreide toegangsbeveiligingstechnologie, inclusief rfid-systemen, ontwikkeld. Een hoeksteen hierin vormt het eigen AEOS beveiligingsbeheersysteem, op basis van Java en met een open architectuur.