Hardwareleverancier Logitech wordt de nieuwe eigenaar van Lifesize Communications dat producten levert voor videoconferenties.

Met de overname is een bedrag van 405 miljoen dollar (270 miljoen euro) gemoeid. Stefan van Hoof, country manager Benelux en Frankrijk van Lifesize, is verrast en opgetogen. 'Als je ziet wat er in het speelveld allemaal gebeurt, verwacht je eigenlijk een overname van een ander soort bedrijven', zegt Van Hoof. Hij doelt op de recente overname van concurrent Tandberg door Cisco en had meer rekening gehouden met een bod van een 'Cisco-achtige' partij.

Logitech is bij het grote publiek vooral bekend van de muizen en de webcams. Logitech is vooral actief op het vlak van communicatie van pc naar pc en krijgt daar door de overname ook geavanceerde videoconferencing bij.' In de praktijk zal voor Lifesize niet veel veranderen, verwacht Van Hoof. 'Het blijft een zelfstandig onderdeel onder de paraplu van Logitech. Wellicht zullen wat back-office activiteiten worden samengevoegd.'

Lifesize Communications levert verschillende producten waarmee medewerkers op afstand met elkaar kunnen vergaderen. Dat kan van pc naar pc, maar ook in een telepresence-opstelling waarbij het voor de deelnemers net lijkt alsof ze aan dezelfde vergadertafel zitten. Lifesize heeft zijn hoofdkantoor in Texas en verwacht in 2009 een omzet van ongeveer negentig miljoen dollar te draaien. Logitech boekt in dezelfde periode 2,2 miljard dollar en is gevestigd in Zwitserland.

In samenwerking met Computable

Hardwareleverancier Logitech wordt de nieuwe eigenaar van Lifesize Communications dat producten levert voor videoconferenties. Met de overname is een bedrag van 405 miljoen dollar (270 miljoen euro) gemoeid. Stefan van Hoof, country manager Benelux en Frankrijk van Lifesize, is verrast en opgetogen. 'Als je ziet wat er in het speelveld allemaal gebeurt, verwacht je eigenlijk een overname van een ander soort bedrijven', zegt Van Hoof. Hij doelt op de recente overname van concurrent Tandberg door Cisco en had meer rekening gehouden met een bod van een 'Cisco-achtige' partij. Logitech is bij het grote publiek vooral bekend van de muizen en de webcams. Logitech is vooral actief op het vlak van communicatie van pc naar pc en krijgt daar door de overname ook geavanceerde videoconferencing bij.' In de praktijk zal voor Lifesize niet veel veranderen, verwacht Van Hoof. 'Het blijft een zelfstandig onderdeel onder de paraplu van Logitech. Wellicht zullen wat back-office activiteiten worden samengevoegd.' Lifesize Communications levert verschillende producten waarmee medewerkers op afstand met elkaar kunnen vergaderen. Dat kan van pc naar pc, maar ook in een telepresence-opstelling waarbij het voor de deelnemers net lijkt alsof ze aan dezelfde vergadertafel zitten. Lifesize heeft zijn hoofdkantoor in Texas en verwacht in 2009 een omzet van ongeveer negentig miljoen dollar te draaien. Logitech boekt in dezelfde periode 2,2 miljard dollar en is gevestigd in Zwitserland. In samenwerking met Computable