De internetsite van de lokale politiezone Nijvel-Genappe, in Waals-Brabant, is gisteren voor de derde keer op anderhalf jaar tijd gekraakt. Het lijkt opnieuw om Turkse hackers te gaan.

Zondag bij het begin van de namiddag verscheen in de plaats van de [klassieke onthaalpagina van de site] een zwart scherm met daarop een halve maan en een ster met vijf witte benen, zoals de symbolen op de Turkse vlag. Er stond ook de verwittiging 'Owned Your System' op. Een andere mededeling 'Turkish Hacker By Deep-Blues' deed dienst als handtekening.

"Deze kraak is de derde in anderhalf jaar tijd. Elke keer stelde de hacker zich voor als Turks. Wij zullen met onze webmaster het nodige doen om het probleem binnen enkele uren op te lossen", vertelt Jean-François Gosselin, commissaris bij de politiezone Nijvel-Genappe.

"Deze vorm van piraterij is storend voor ons image, maar doet geen afbreuk aan ons werk. De site is 'home made' en is niet afhankelijk van de site van de federale politie of van het intern informaticasysteem."

De vorige hackers van de site konden nooit geïdentificeerd worden.

Bron: Belga

De internetsite van de lokale politiezone Nijvel-Genappe, in Waals-Brabant, is gisteren voor de derde keer op anderhalf jaar tijd gekraakt. Het lijkt opnieuw om Turkse hackers te gaan. Zondag bij het begin van de namiddag verscheen in de plaats van de [klassieke onthaalpagina van de site] een zwart scherm met daarop een halve maan en een ster met vijf witte benen, zoals de symbolen op de Turkse vlag. Er stond ook de verwittiging 'Owned Your System' op. Een andere mededeling 'Turkish Hacker By Deep-Blues' deed dienst als handtekening. "Deze kraak is de derde in anderhalf jaar tijd. Elke keer stelde de hacker zich voor als Turks. Wij zullen met onze webmaster het nodige doen om het probleem binnen enkele uren op te lossen", vertelt Jean-François Gosselin, commissaris bij de politiezone Nijvel-Genappe. "Deze vorm van piraterij is storend voor ons image, maar doet geen afbreuk aan ons werk. De site is 'home made' en is niet afhankelijk van de site van de federale politie of van het intern informaticasysteem." De vorige hackers van de site konden nooit geïdentificeerd worden. Bron: Belga