Van de meer dan 35.000 pc's die de London Metropolitan Police in zijn beheer heeft, zijn er nog 27.000 die draaien op het fel verouderde Windows XP. In mei vorig jaar was er nochtans een plan om de toestellen tegen maart van dit jaar naar Windows 8.1 te brengen. Maar intussen zijn er slechts achtduizend toestellen gemigreerd naar het nieuwe systeem.

De cijfers komen verder uit een verklaring van de Londense burgemeester Sadiq Khan na een schriftelijke vraag van Andrew Boff van de Conservative Greater London Assembly. The Register kon de vraag en het antwoord inkijken.

Khan zegt dat het de ambitie is om tegen september nog eens zesduizend toestellen te migreren en dat de politie bezig is met het aantal XP-toestellen te verminderen en verouderde toestellen te vervangen.

Bijbetalen

De ondersteuning voor Windows XP, dat in 2001 op de markt kwam, liep af op 8 april 2014. Dat wil zeggen dat tot dan onontdekte veiligheidslekken en bugs niet meer worden opgelost Bedrijven en overheden die XP nog bleven gebruiken kunnen wel tegen een fikse vergoeding een Custom Support Agreement afsluiten voor extra ondersteuning. De Londense politie heeft zo'n contract, maar het is niet de bedoeling dat bedrijven het gebruik van Windows XP blijven rekken.

Van de meer dan 35.000 pc's die de London Metropolitan Police in zijn beheer heeft, zijn er nog 27.000 die draaien op het fel verouderde Windows XP. In mei vorig jaar was er nochtans een plan om de toestellen tegen maart van dit jaar naar Windows 8.1 te brengen. Maar intussen zijn er slechts achtduizend toestellen gemigreerd naar het nieuwe systeem.De cijfers komen verder uit een verklaring van de Londense burgemeester Sadiq Khan na een schriftelijke vraag van Andrew Boff van de Conservative Greater London Assembly. The Register kon de vraag en het antwoord inkijken.Khan zegt dat het de ambitie is om tegen september nog eens zesduizend toestellen te migreren en dat de politie bezig is met het aantal XP-toestellen te verminderen en verouderde toestellen te vervangen.BijbetalenDe ondersteuning voor Windows XP, dat in 2001 op de markt kwam, liep af op 8 april 2014. Dat wil zeggen dat tot dan onontdekte veiligheidslekken en bugs niet meer worden opgelost Bedrijven en overheden die XP nog bleven gebruiken kunnen wel tegen een fikse vergoeding een Custom Support Agreement afsluiten voor extra ondersteuning. De Londense politie heeft zo'n contract, maar het is niet de bedoeling dat bedrijven het gebruik van Windows XP blijven rekken.