De Franse SunPartner Group werkt aan 'Wysips' (What You See is Photovoltaic Surface), een fotovoltaïsche technologie die licht (zonnenstralen dan wel kunstmatig licht) kan omzetten in elektriciteit.

'Wysips' komt in de vorm van een flinterdun transparant fotovoltaïsche laagje - bestaande uit lichtverzamelende kristallen - dat bovenop een smartphone- of tabletscherm geplaatst kan worden. Hiermee kan je je toestel simpelweg opladen door het in het licht te houden.

Een prototype van 'Wysips' is al in staat om de batterij van een smartphone van vier extra minuten stroom te voorzien door het toestel tien minuten bloot te stellen aan licht.

SunPartner Group wil de technologie tegen 2014 kunnen inbouwen in smartphones.

De Franse SunPartner Group werkt aan 'Wysips' (What You See is Photovoltaic Surface), een fotovoltaïsche technologie die licht (zonnenstralen dan wel kunstmatig licht) kan omzetten in elektriciteit. 'Wysips' komt in de vorm van een flinterdun transparant fotovoltaïsche laagje - bestaande uit lichtverzamelende kristallen - dat bovenop een smartphone- of tabletscherm geplaatst kan worden. Hiermee kan je je toestel simpelweg opladen door het in het licht te houden. Een prototype van 'Wysips' is al in staat om de batterij van een smartphone van vier extra minuten stroom te voorzien door het toestel tien minuten bloot te stellen aan licht. SunPartner Group wil de technologie tegen 2014 kunnen inbouwen in smartphones.