LTE is het meest gehoorde drieletterwoord op het Mobile World Congress. Na Vodafone en Verizon Wireless, laat nu ook China Mobile weten dat het met de eerste trials wil beginnen. Eerder was al te horen dat onder meer Ericsson, Nokia Siemens Networks, Alcatel-Lucent en NEC zich achter de standaard scharen.

De oproep van Vodafone ceo Arun Sarin om te snoeien in het aantal standaarden en de R&D-resources van de mobiele industrie te bundelen, is niet in dovemansoren gevallen. De mededeling van China Mobile dat "het wil onderzoeken of LTE een mogelijke kandidaat is voor toekomstige wireless breedbandbehoeften" is dan ook een flinke opsteker voor de aanhangers van het LTE-kamp.

In een statement verklaarde Sha Yuejia, de vice president van China Mobile, dat de operator "bijzonder verheugd is om met Vodafone en Verizon Wireless samen te werken aan de ontwikkeling van TD-LTE en LTE-FDD, om zo tot een performante standaard te komen die voor een prijsbewuste upgrade van het huidige netwerk kan zorgen." Waarna hij de hoop uitdrukte dat dit tot een nieuw ecosysteem kan uitgebouwd worden, zodat dit uiteindelijk leidt tot een win-win situatie voor de hele industrie.

LTE is het meest gehoorde drieletterwoord op het Mobile World Congress. Na Vodafone en Verizon Wireless, laat nu ook China Mobile weten dat het met de eerste trials wil beginnen. Eerder was al te horen dat onder meer Ericsson, Nokia Siemens Networks, Alcatel-Lucent en NEC zich achter de standaard scharen. De oproep van Vodafone ceo Arun Sarin om te snoeien in het aantal standaarden en de R&D-resources van de mobiele industrie te bundelen, is niet in dovemansoren gevallen. De mededeling van China Mobile dat "het wil onderzoeken of LTE een mogelijke kandidaat is voor toekomstige wireless breedbandbehoeften" is dan ook een flinke opsteker voor de aanhangers van het LTE-kamp. In een statement verklaarde Sha Yuejia, de vice president van China Mobile, dat de operator "bijzonder verheugd is om met Vodafone en Verizon Wireless samen te werken aan de ontwikkeling van TD-LTE en LTE-FDD, om zo tot een performante standaard te komen die voor een prijsbewuste upgrade van het huidige netwerk kan zorgen." Waarna hij de hoop uitdrukte dat dit tot een nieuw ecosysteem kan uitgebouwd worden, zodat dit uiteindelijk leidt tot een win-win situatie voor de hele industrie.