Beirens was van bij het begin betrokken bij de Federal Computer Crime Unit. Zo was hij jaren het gezicht van de cybercrimebestrijding in ons land. Ook was hij cybercrime expert bij Europol. In mei 2014 ruilde hij die functies voor het cyber leadership team van Deloitte waar hij verantwoordelijk werd voor forensics, threat intelligence, brand protection en simulatieoefeningen.

Maar anderhalf jaar later keert Beirens al terug naar de Federale Politie. "De job van consultant lag me niet zo goed," zegt hij in een reactie aan Data News. "Ik voel me beter bij een overheidsdienst." Al bedankt hij in een tweet wel Deloitte voor het afgelopen jaar.

Beirens keert niet terug naar de FCCU maar wordt wel project manager, een functie die nog in detail moet worden ingevuld, maar niet noodzakelijk een focus op computercriminialiteit heeft. Bij de FCCU werd hij vorig jaar al opgevolgd door Walter Coenraets.

Beirens was van bij het begin betrokken bij de Federal Computer Crime Unit. Zo was hij jaren het gezicht van de cybercrimebestrijding in ons land. Ook was hij cybercrime expert bij Europol. In mei 2014 ruilde hij die functies voor het cyber leadership team van Deloitte waar hij verantwoordelijk werd voor forensics, threat intelligence, brand protection en simulatieoefeningen.Maar anderhalf jaar later keert Beirens al terug naar de Federale Politie. "De job van consultant lag me niet zo goed," zegt hij in een reactie aan Data News. "Ik voel me beter bij een overheidsdienst." Al bedankt hij in een tweet wel Deloitte voor het afgelopen jaar.Beirens keert niet terug naar de FCCU maar wordt wel project manager, een functie die nog in detail moet worden ingevuld, maar niet noodzakelijk een focus op computercriminialiteit heeft. Bij de FCCU werd hij vorig jaar al opgevolgd door Walter Coenraets.