Luc Koenot leidt IT-transformatie bij Tom&Co

© BELGA
Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Luc Koenot – jarenlang cio bij Delhaize geweest – leidt sinds kort de it-afdeling bij Tom&Co. Die dierenspeciaalzaak werd vlak voor de zomer verkocht door Delhaize Group aan Lionel Desclée.

Het in 1991 opgerichte Tom&Co maakte tot eind juni deel uit van de Delhaize Group. De dierenspeciaalzaak telt 144 winkels in België, Luxemburg en Frankrijk. Die moeten door de verkoop aan een investeringsgroep onder leiding van Delhaize-directielid Lionel Desclée losgeweekt worden van de it-voorzieningen van de Delhaize Group: een taak die nu bij Luc Koenot zit.

Luc Koenot startte in 1979 bij Delhaize als it-operator en groeide gestaag door in de it-organisatie. In 1994 werd hij it manager en in 1999 werd hij benoemd tot it director waardoor hij de dagelijkse leiding van de Belgische it op zich nam. Later kwam daar als vice president it ook nog een Europese verantwoordelijkheid bij. Eind 2011 verliet hij het bedrijf.

Bij Tom&Co moet Koenot nu een nieuwe it-architectuur uittekenen en een bijpassende it-organisatie en -governance op poten zetten. Een geïntegreerde digitale ervaring voor de klanten is ook een van de ankerpunten.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content