Luc Verhelst wordt de nieuwe chief information officer bij het European Medicines Agency, de Europese evenknie van de Amerikaanse Food and Drugs Administration. Het EMA is gelegen in het Londense Canary Wharf.

Luc Verhelst was sinds begin vorig jaar werkzaam bij de financiële dienstenverlener Isabel als chief operations officer en verantwoordelijk voor it en business operations. Het aanbod om als cio bij het European Medicines Agency aan de slag te gaan vond hij echter bijzonder aantrekkelijk. "Het is een echte top cio-positie met een groot internationaal karakter. Bovendien vervult EMA ook een bijzonder belangrijke maatschappelijke rol. En ik heb mijn roots in de healthcare. Zo lanceerde ik al in 1998 de online vaccinatiebank bij Kind en Gezin." Luc Verhelst werd toen door Data News ook gelauwerd als it manager van het jaar.

In 2001 werd hij als cio aangetrokken door de Christelijke Mutualiteit. 4 jaar later kiest hij voor Fortis als directeur information risk management. Sinds mei 2007 was hij cio bij Truvo. Luc Verhelst is eveneens voorzitter van de MIT-Club, de vereniging van cio's en it-verantwoordelijken.

Het European Medicines Agency is gelegen Canary Wharf in Londen. Verhelst, die in het Antwerpse woont, zal bij de aanvang dagelijks pendelen, maar vermoedt dat het ''een maandagochtend tot vrijdagavond-verhaal" zal worden.

Luc Verhelst wordt de nieuwe chief information officer bij het European Medicines Agency, de Europese evenknie van de Amerikaanse Food and Drugs Administration. Het EMA is gelegen in het Londense Canary Wharf. Luc Verhelst was sinds begin vorig jaar werkzaam bij de financiële dienstenverlener Isabel als chief operations officer en verantwoordelijk voor it en business operations. Het aanbod om als cio bij het European Medicines Agency aan de slag te gaan vond hij echter bijzonder aantrekkelijk. "Het is een echte top cio-positie met een groot internationaal karakter. Bovendien vervult EMA ook een bijzonder belangrijke maatschappelijke rol. En ik heb mijn roots in de healthcare. Zo lanceerde ik al in 1998 de online vaccinatiebank bij Kind en Gezin." Luc Verhelst werd toen door Data News ook gelauwerd als it manager van het jaar. In 2001 werd hij als cio aangetrokken door de Christelijke Mutualiteit. 4 jaar later kiest hij voor Fortis als directeur information risk management. Sinds mei 2007 was hij cio bij Truvo. Luc Verhelst is eveneens voorzitter van de MIT-Club, de vereniging van cio's en it-verantwoordelijken. Het European Medicines Agency is gelegen Canary Wharf in Londen. Verhelst, die in het Antwerpse woont, zal bij de aanvang dagelijks pendelen, maar vermoedt dat het ''een maandagochtend tot vrijdagavond-verhaal" zal worden.