The Dark Side of the PRISM - naar het album The Dark Side of the Moon van Pink Floyd, met de iconische prismahoes - is een ludiek softwareprogrammaatje dat een Pink Floyd-song afspeelt telkens je een website bezoekt die afgetapt wordt door de NSA.

"Toen ik tijdens het googelen naar PRISM foto's van het Pink Floyd-album The Dark Side of the Moon tegenkwam, kreeg ik het idee om dat album te gebruiken voor een ludieke browserextensie", aldus bedenker Justin Blinder.

In vier uur tijd bouwde de 28-jarige Amerikaanse ontwikkelaar The Dark Side of the PRISM. Dat is een extensie voor de Firefox-browser die Pink Floyd-muziek afspeelt wanneer je op websites terechtkomt die afgetapt worden door de Amerikaanse inlichtingendiensten.

Onder deze bespioneerde websites bevinden zich onder meer Google, Facebook en de sites van Apple en Microsoft.

The Dark Side of the PRISM - naar het album The Dark Side of the Moon van Pink Floyd, met de iconische prismahoes - is een ludiek softwareprogrammaatje dat een Pink Floyd-song afspeelt telkens je een website bezoekt die afgetapt wordt door de NSA. "Toen ik tijdens het googelen naar PRISM foto's van het Pink Floyd-album The Dark Side of the Moon tegenkwam, kreeg ik het idee om dat album te gebruiken voor een ludieke browserextensie", aldus bedenker Justin Blinder. In vier uur tijd bouwde de 28-jarige Amerikaanse ontwikkelaar The Dark Side of the PRISM. Dat is een extensie voor de Firefox-browser die Pink Floyd-muziek afspeelt wanneer je op websites terechtkomt die afgetapt worden door de Amerikaanse inlichtingendiensten. Onder deze bespioneerde websites bevinden zich onder meer Google, Facebook en de sites van Apple en Microsoft.