Na 24 jaar in de auto-industrie stapt Ludo Vandervelden over naar Umicore. Hij wordt er wereldwijd chief financial officer met verantwoordelijkheid voor de it-behoeften.

Op 1 oktober begint Ludo Vandervelden bij de multinational Umicore als chief financial officer, lid van het executive comitee en verantwoordelijk voor finance en it. De handelsingenieur (VUB) uit Mechelen werd in 2007 door Data News genomineerd tot de top 3 cio's in België.

Ludo Vandervelden begon zijn loopbaan bij Monsanto waar hij ook al finance en it-projecten onder zijn hoede kreeg. In 1993 stapte hij over naar de auto-industrie, eerst bij Daimler Benz, vijf jaar later bij Toyota Motor Europe. Hij werd er senior vice president en verantwoordelijk voor accounting & finance, information systems en legal. Begin dit jaar waren er nog wat verschuivingen aan de top bij Toyota.

Ludo Vandervelden combineert een sterke visie op management en business met een grote it-kennis. Bij Umicore zal cio Edwin D'Hondt aan hem rapporteren. Edwin D'Hondt behoort ook dit jaar tot de top 10 cio's van België.

Na 24 jaar in de auto-industrie stapt Ludo Vandervelden over naar Umicore. Hij wordt er wereldwijd chief financial officer met verantwoordelijkheid voor de it-behoeften. Op 1 oktober begint Ludo Vandervelden bij de multinational Umicore als chief financial officer, lid van het executive comitee en verantwoordelijk voor finance en it. De handelsingenieur (VUB) uit Mechelen werd in 2007 door Data News genomineerd tot de top 3 cio's in België. Ludo Vandervelden begon zijn loopbaan bij Monsanto waar hij ook al finance en it-projecten onder zijn hoede kreeg. In 1993 stapte hij over naar de auto-industrie, eerst bij Daimler Benz, vijf jaar later bij Toyota Motor Europe. Hij werd er senior vice president en verantwoordelijk voor accounting & finance, information systems en legal. Begin dit jaar waren er nog wat verschuivingen aan de top bij Toyota. Ludo Vandervelden combineert een sterke visie op management en business met een grote it-kennis. Bij Umicore zal cio Edwin D'Hondt aan hem rapporteren. Edwin D'Hondt behoort ook dit jaar tot de top 10 cio's van België.