De investeringen van de bedrijven hebben als doel om in de lucht een soortgelijk bereik te realiseren als op de grond. Volgens de alliantie zorgt de dringende behoefte vanuit 'de markt' ervoor dat de sector deze "verschrikkelijk ingewikkelde" technische en regelgevende puzzel wil oplossen.

Door het bundelen van de satelliet van Inmarsat met het netwerk van Deutsche Telekom in de lidstaten van de Europese Unie moet bereik hoog in de lucht mogelijk zijn.

Het systeem waaraan de bedrijven werken, wordt volgend jaar in eerste instantie uitgeprobeerd door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Daarna moet het systeem verder worden uitgerold. Allereerst in Europa, maar later ook verder.

Volgens Inmarsat is de bedoeling om te zorgen voor 4G-snelheid in vliegtuigen. Daarmee zou het sneller zijn dan de bestaande satellietverbindingen van het Amerikaanse Gogo. Van dat netwerk maken 2.400 commerciële en 6.800 zakenvliegtuigen gebruik. Gogo zal naar verwachting volgend jaar een snellere tweede generatie satellietverbinding uitrollen. (Belga/WK)

De investeringen van de bedrijven hebben als doel om in de lucht een soortgelijk bereik te realiseren als op de grond. Volgens de alliantie zorgt de dringende behoefte vanuit 'de markt' ervoor dat de sector deze "verschrikkelijk ingewikkelde" technische en regelgevende puzzel wil oplossen. Door het bundelen van de satelliet van Inmarsat met het netwerk van Deutsche Telekom in de lidstaten van de Europese Unie moet bereik hoog in de lucht mogelijk zijn. Het systeem waaraan de bedrijven werken, wordt volgend jaar in eerste instantie uitgeprobeerd door de Duitse luchtvaartmaatschappij Lufthansa. Daarna moet het systeem verder worden uitgerold. Allereerst in Europa, maar later ook verder. Volgens Inmarsat is de bedoeling om te zorgen voor 4G-snelheid in vliegtuigen. Daarmee zou het sneller zijn dan de bestaande satellietverbindingen van het Amerikaanse Gogo. Van dat netwerk maken 2.400 commerciële en 6.800 zakenvliegtuigen gebruik. Gogo zal naar verwachting volgend jaar een snellere tweede generatie satellietverbinding uitrollen. (Belga/WK)