Heb je op zolder nog een set afgedankte luidsprekers liggen? Met wat creativiteit tover je ze om tot een heus orkest van verf die al dansend op muziektonen reageert.

Filmmaker Ross Ching maakte voor het bedrijf DTS (Digital Theatre System) een reclamefilmpje waarin hij een orkest van luidsprekers dirigeert. De drivers van de luidsprekers werden bedekt met een laag verf die op de tonen van de muziek lijkt te dansen. Hij haalde zijn inspiratie voor The Speaker Orchestra bij een Pixma commercial van Canon.

Voor het samenstellen van zijn orkest gebruikte Ching 40 luidsprekers die hij op verschillende hoogte monteerde. De drivers bedekte hij met rubber waarop de temperaverf uit 30 flessen werd aangebracht. Door de trillingen van de luidsprekers wordt de verf in de lucht geblazen. De video werd opgenomen met twee high speed camera's in 3D.

Om na het opnemen van de ruwe beelden tot het uiteindelijke resultaat te komen was er heel wat postproductie nodig. Zo werd in de achtergrond de concerthal toegevoegd en werden onder meer de kleuren opgelicht. Het korte concert van The Speaker Orchestra kan je in de video bewonderen. En uiteraard is er ook een Behind the Scenes video.

The Speaker Orchestra from Ross Ching on Vimeo.

DTS: Behind the Scenes from Ross Ching on Vimeo.

Heb je op zolder nog een set afgedankte luidsprekers liggen? Met wat creativiteit tover je ze om tot een heus orkest van verf die al dansend op muziektonen reageert. Filmmaker Ross Ching maakte voor het bedrijf DTS (Digital Theatre System) een reclamefilmpje waarin hij een orkest van luidsprekers dirigeert. De drivers van de luidsprekers werden bedekt met een laag verf die op de tonen van de muziek lijkt te dansen. Hij haalde zijn inspiratie voor The Speaker Orchestra bij een Pixma commercial van Canon. Voor het samenstellen van zijn orkest gebruikte Ching 40 luidsprekers die hij op verschillende hoogte monteerde. De drivers bedekte hij met rubber waarop de temperaverf uit 30 flessen werd aangebracht. Door de trillingen van de luidsprekers wordt de verf in de lucht geblazen. De video werd opgenomen met twee high speed camera's in 3D. Om na het opnemen van de ruwe beelden tot het uiteindelijke resultaat te komen was er heel wat postproductie nodig. Zo werd in de achtergrond de concerthal toegevoegd en werden onder meer de kleuren opgelicht. Het korte concert van The Speaker Orchestra kan je in de video bewonderen. En uiteraard is er ook een Behind the Scenes video. The Speaker Orchestra from Ross Ching on Vimeo.DTS: Behind the Scenes from Ross Ching on Vimeo.