Het Luikse bedrijf Amos, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische apparatuur met grote precisie, heeft een contract van dik 9 miljoen euro in de wacht gesleept bij het

Indiase ruimteagentschap ISRO.

Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in de marge van de presentatie van het jaarverslag van AWEX, het Waalse agentschap voor export en investeringen. Amos zal een nieuwe ruimtesimulator ontwikkelen en bouwen. Die zal zes meter lang zijn, een diameter van 5 meter hebben en 65 ton wegen. Er zullen telecommunicatiesatellieten in getest worden.

Het contract, toegekend na een internationale aanbesteding, betekent voor Amos zowat 300.00 werkuren op twee jaar. Dat zijn een vijftiental voltijdse equivalenten per jaar. De levering van de simulator is gepland in december 2013.

Bij Amos werken ongeveer tachtig mensen. Het bedrijf draait een omzet van om en bij de 12 miljoen euro, waarvan ruim 90 procent uit export.

Bron: Belga

Het Luikse bedrijf Amos, gespecialiseerd in de ontwikkeling en productie van optische apparatuur met grote precisie, heeft een contract van dik 9 miljoen euro in de wacht gesleept bij het Indiase ruimteagentschap ISRO. Dat heeft het bedrijf bekendgemaakt in de marge van de presentatie van het jaarverslag van AWEX, het Waalse agentschap voor export en investeringen. Amos zal een nieuwe ruimtesimulator ontwikkelen en bouwen. Die zal zes meter lang zijn, een diameter van 5 meter hebben en 65 ton wegen. Er zullen telecommunicatiesatellieten in getest worden. Het contract, toegekend na een internationale aanbesteding, betekent voor Amos zowat 300.00 werkuren op twee jaar. Dat zijn een vijftiental voltijdse equivalenten per jaar. De levering van de simulator is gepland in december 2013. Bij Amos werken ongeveer tachtig mensen. Het bedrijf draait een omzet van om en bij de 12 miljoen euro, waarvan ruim 90 procent uit export. Bron: Belga