De Lumia 650 is een heel behoorlijke Windows 10-smartphone voor een aantrekkelijke prijs. Het model is vooral gericht op zakelijk gebruik. Het toestel heeft een 5 inch OLED scherm met een resolutie van 720 x 1280p. Er zit een vierkernige Snapdragon processor in en 1 GB aan RAM. Aan de achterzijde is de smartphone voorzien van een 8 MP camera en aan de voorzijde zit er een van 5 MP. De 2000 mAh accu kan worden vervangen, waardoor het voor de intensieve gebruiker mogelijk is een reserve-accu mee te nemen om niet afhankelijk te zijn van oplaadpunten of powerpacks.

De behuizing is van aluminium. Daarmee geeft Microsoft aan geluisterd te hebben naar kritieken op de Lumia 950 van welke de polycarbonaat behuizing nogal goedkoop aanvoelde. De smartphone heeft 16 GB aan opslag maar een microSD slot dat geheugen tot 200 GB ondersteunt

Geen Continuum in deze Lumia

De Lumia 650 ondersteunt geen Continuum, de eigenschap van Windows 10 die er voor zorgt dat apps zich gedragen naar het scherm waar ze op worden afgebeeld. De adviesprijs van het toestel is 199 dollar exclusief BTW en subsidie van de telecomaanbieder.

Al geruime tijd gaan geruchten dat de Lumia 650 de laatste smartphone is onder de Lumia-merknaam. Daarmee verdwijnt het laatste restje Nokia bij Microsoft. Het bedrijf zou voortaan smartphones onder de Surface-merknaam willen uitbrengen.

Goed nieuws voor Microsoft is dat het er op lijkt dat HTC weer een nieuwe smartphone voor het Windows 10-platform wil ontwikkelen in samenwerking met Microsoft. De hint komt uit een vacature op de Microsoftsite.

Bron: Automatiseringgids

De Lumia 650 is een heel behoorlijke Windows 10-smartphone voor een aantrekkelijke prijs. Het model is vooral gericht op zakelijk gebruik. Het toestel heeft een 5 inch OLED scherm met een resolutie van 720 x 1280p. Er zit een vierkernige Snapdragon processor in en 1 GB aan RAM. Aan de achterzijde is de smartphone voorzien van een 8 MP camera en aan de voorzijde zit er een van 5 MP. De 2000 mAh accu kan worden vervangen, waardoor het voor de intensieve gebruiker mogelijk is een reserve-accu mee te nemen om niet afhankelijk te zijn van oplaadpunten of powerpacks.De behuizing is van aluminium. Daarmee geeft Microsoft aan geluisterd te hebben naar kritieken op de Lumia 950 van welke de polycarbonaat behuizing nogal goedkoop aanvoelde. De smartphone heeft 16 GB aan opslag maar een microSD slot dat geheugen tot 200 GB ondersteunt Geen Continuum in deze LumiaDe Lumia 650 ondersteunt geen Continuum, de eigenschap van Windows 10 die er voor zorgt dat apps zich gedragen naar het scherm waar ze op worden afgebeeld. De adviesprijs van het toestel is 199 dollar exclusief BTW en subsidie van de telecomaanbieder.Al geruime tijd gaan geruchten dat de Lumia 650 de laatste smartphone is onder de Lumia-merknaam. Daarmee verdwijnt het laatste restje Nokia bij Microsoft. Het bedrijf zou voortaan smartphones onder de Surface-merknaam willen uitbrengen.Goed nieuws voor Microsoft is dat het er op lijkt dat HTC weer een nieuwe smartphone voor het Windows 10-platform wil ontwikkelen in samenwerking met Microsoft. De hint komt uit een vacature op de Microsoftsite. Bron: Automatiseringgids