Cisco heeft samen partner Telindus Belgacom ICT een aanbesteding gewonnen om het centrum van de stad Luxemburg uit te rusten met een overkoepelend draadloos netwerk voor breedbandinternet. 'Hot City' moet het project heten.

In een eerste fase dekt het draadloze netwerk de 'Ville Haute' of het stadscentrum, maar ze kan op termijn ook de andere wijken van Luxemburg overkoepelen. Naast die standaard draadloze internettoegang voor iedereen zal het stadsnetwerk ook meer specifieke internetdiensten ondersteunen voor particulieren, ondernemingen en de overheid. Aangezien het netwerk op open standaarden berust, kunnen bedrijven en instellingen er andere toepassingen en systemen mee verbinden om nieuwe communicatiesystemen te creëren voor burger en overheid.

"De stad legt met dit initiatief de grondvesten voor een toekomst van draadloze steden en regio's in Europa," legt Romain Siebenaler, Area Manager Luxembourg van Cisco, uit in een persbericht. "Ze stelt haar innovatieve technologie bovendien ten dienste van burgers en overheidsinstellingen. Zo kan het draadloze netwerk dienst doen als alternatief communicatiemiddel voor de brandweer, politie en medische urgentieteams, indien de traditionele communicatiesystemen het laten afweten." Cisco staat samen met integrator Telindus Belgacom ICT in voor het technologische luik van dit project. Eerstgenoemde levert de draadloze netwerkinfrastructuur op basis van zijn zogenaamde 'mesh'-technologie. De geleverde apparatuur omvat 60 draadloze antennes. Telindus zal het nieuwe netwerk ontwerpen en integreren.

Eerder leverde Cisco al soortgelijke technologie voor een regio-overkoepelend draadloos netwerk in de Californische technologieregio Silicon Valley. Het project kreeg daar de naam Silicon Valley Metro Connect.

Cisco heeft samen partner Telindus Belgacom ICT een aanbesteding gewonnen om het centrum van de stad Luxemburg uit te rusten met een overkoepelend draadloos netwerk voor breedbandinternet. 'Hot City' moet het project heten. In een eerste fase dekt het draadloze netwerk de 'Ville Haute' of het stadscentrum, maar ze kan op termijn ook de andere wijken van Luxemburg overkoepelen. Naast die standaard draadloze internettoegang voor iedereen zal het stadsnetwerk ook meer specifieke internetdiensten ondersteunen voor particulieren, ondernemingen en de overheid. Aangezien het netwerk op open standaarden berust, kunnen bedrijven en instellingen er andere toepassingen en systemen mee verbinden om nieuwe communicatiesystemen te creëren voor burger en overheid. "De stad legt met dit initiatief de grondvesten voor een toekomst van draadloze steden en regio's in Europa," legt Romain Siebenaler, Area Manager Luxembourg van Cisco, uit in een persbericht. "Ze stelt haar innovatieve technologie bovendien ten dienste van burgers en overheidsinstellingen. Zo kan het draadloze netwerk dienst doen als alternatief communicatiemiddel voor de brandweer, politie en medische urgentieteams, indien de traditionele communicatiesystemen het laten afweten." Cisco staat samen met integrator Telindus Belgacom ICT in voor het technologische luik van dit project. Eerstgenoemde levert de draadloze netwerkinfrastructuur op basis van zijn zogenaamde 'mesh'-technologie. De geleverde apparatuur omvat 60 draadloze antennes. Telindus zal het nieuwe netwerk ontwerpen en integreren. Eerder leverde Cisco al soortgelijke technologie voor een regio-overkoepelend draadloos netwerk in de Californische technologieregio Silicon Valley. Het project kreeg daar de naam Silicon Valley Metro Connect.