De Luxemburgse premier en minister van Telecommunicatie Xavier Bettel opende de FTTH Conference in Luxemburg en schetste daarbij de ambities van zijn land.

"We willen snelheden van 1 gigabit per seconde kunnen aanbieden tegen 2020, met 100 Mbps tegen 2015. Daarbij streven we naar een uploadsnelheid die de helft van de downloadsnelheid bedraagt." Aldus premier Bettel. Of de ambitie van 100 Mbps tegen eind 2015 gehaald werd is op dit moment nog niet bekend.

Bettel prijst zijn land voor onder meer zijn datacenters, de stimulatie van de nationale markt, een stabiel economisch en politiek klimaat met goede nutsvoorzieningen. Zo is er sinds 2012 4G en heeft 90 procent van de inwoners internetsnelheden van 30 Mbps of sneller.

"Vroeger checkte je bij een hotelboeking of er een zwembad was, of een deftig ontbijt. Vandaag check je de commentaren om te weten of het internet wel snel genoeg is. Ook wij plaatsen fiber hoog op de agenda. We hebben al geweldige dingen gedaan en daarbij veel glasvezel in de grond gestoken"

De Luxemburgse staatsleider looft onder meer de historische operator Post Luxemburg die al van voor het breedbandplan in 2010 met glasvezel bezig is. "Maar we hebben ook richtlijnen opgesteld voor gebouwen of wanneer er wegenwerken zijn. Richtlijnen die intussen ook op Europees niveau worden opgenomen."

Luxemburg mag dan niet het grootste land van de Europese Unie zijn. Het is zich wel bewust van de nood aan een goede digitale infrastructuur zowel binnen het land als erbuiten. "We willen van Luxemburg een smart connected country maken. We zijn al diepgeworteld in de Europese economie dus we hebben er alle belang bij dat Europa dezelfde richting uitgaat."

De Luxemburgse premier en minister van Telecommunicatie Xavier Bettel opende de FTTH Conference in Luxemburg en schetste daarbij de ambities van zijn land."We willen snelheden van 1 gigabit per seconde kunnen aanbieden tegen 2020, met 100 Mbps tegen 2015. Daarbij streven we naar een uploadsnelheid die de helft van de downloadsnelheid bedraagt." Aldus premier Bettel. Of de ambitie van 100 Mbps tegen eind 2015 gehaald werd is op dit moment nog niet bekend.Bettel prijst zijn land voor onder meer zijn datacenters, de stimulatie van de nationale markt, een stabiel economisch en politiek klimaat met goede nutsvoorzieningen. Zo is er sinds 2012 4G en heeft 90 procent van de inwoners internetsnelheden van 30 Mbps of sneller."Vroeger checkte je bij een hotelboeking of er een zwembad was, of een deftig ontbijt. Vandaag check je de commentaren om te weten of het internet wel snel genoeg is. Ook wij plaatsen fiber hoog op de agenda. We hebben al geweldige dingen gedaan en daarbij veel glasvezel in de grond gestoken"De Luxemburgse staatsleider looft onder meer de historische operator Post Luxemburg die al van voor het breedbandplan in 2010 met glasvezel bezig is. "Maar we hebben ook richtlijnen opgesteld voor gebouwen of wanneer er wegenwerken zijn. Richtlijnen die intussen ook op Europees niveau worden opgenomen."Luxemburg mag dan niet het grootste land van de Europese Unie zijn. Het is zich wel bewust van de nood aan een goede digitale infrastructuur zowel binnen het land als erbuiten. "We willen van Luxemburg een smart connected country maken. We zijn al diepgeworteld in de Europese economie dus we hebben er alle belang bij dat Europa dezelfde richting uitgaat."