M80 neemt na XPLUS nu ook Nederlandse IT-dienstverlener Luminis over

Kristof Van der Stadt
Kristof Van der Stadt Hoofdredacteur bij Data News

Het Belgische investeringsfonds M80 wil een Europese specialist in digitale transformatie worden. Na de overname van XPLUS, lijft M80 nu ook de Nederlandse IT-dienstverlener Luminis in.

In april nam het private-equityfonds M80 een meerderheidsbelang in het Brusselse XPLUS dat een 120-tal senior IT enterprise architecten telt met Wim Vochten als CEO. En nu kondigt M80 aan dat het ook Luminis – een IT-dienstverlener in Nederland – koopt. Die combinatie blijkt een eerste stap te zijn in de uitbouw van een volwaardige Europese provider van diensten rond digitale transformatie. ‘Een Europese IT-groep op Champions League niveau uitbouwen is de duidelijke ambitie’, zegt Wim Vochten.

Luminis wordt onderdeel van een platform waar ook XPLUS, een Belgisch expert in enterprise IT-architectuur, deel van uitmaakt. M80 – met o.a. Peter Maenhout, ex-Managing Partner bij GIMV aan boord – geeft in een persbericht aan dat het ook de komende maanden verdere ‘selectieve overnames’ wil doen in Europa ‘met als doel een portfolio van best-in-class specialisten op het gebied van digitale transformatie samen te brengen’.

Luminis zet in op cloud-native toepassingen rond Amazon Web Services (AWS) en Microsoft. Met het eigen InformationGrid product brengt het ook data zo optimaal mogelijk bij eindklanten (‘Data-as-a-Service’). Luminis draait een omzet van zo’n 20 miljoen euro met een 150-tal medewerkers. Hoeveel M80 betaalt voor Luminis is niet bekend.

Fout opgemerkt of meer nieuws? Meld het hier

Partner Content