Inamo in Central London is het eerste restaurant waarbij de gasten zowat alles moeten doen - behalve het eigenlijke koken.

Boven elk tafeltje hangt een projector waarmee je door het menu kunt bladeren. Bijkomend voordeel is dat je voor elk gerecht meteen een foto kunt oproepen: kwestie van niet voor onaangename verrassingen komen te staan of je toch te laten verleiden tot een exotisch gerecht. Eenmaal je gekozen hebt,wordt de bestelling doorgestuurd naar de keuken. Dat gebeurt helemaal draadloos via Bluetooth.

En vervolgens moet je... wachten. Maar waar je dan in een doorsnee restaurant een - hopelijk aangenaam - gesprek voert, kun je in [het volautomatische restaurant] je toevlucht nemen tot de 'tafelcomputer'. Zo kun je bijvoorbeeld een spelletje spelen - alleen of (bij voorkeur lijkt ons) met je tafelgenoten. Maar veel leuker is nog dat je via de projector ook een kijkje kunt nemen in de keuken en 'live' opvolgen hoe het met je bestelling staat.

Met de tafelcomputer kun je overigens ook nog wel wat extra informatie oproepen. Het telefoonnummer van het taxibedrijf bijvoorbeeld: altijd handig wanneer er geen Bob in de buurt is. En wanneer de taxi jullie komt oppikken, kun je hem dan ook meteen een adres van een trendy bar in de handen stoppen: ook opgezocht in de tafelcomputer.

Maar niet vergeten te betalen natuurlijk. Uitrekenen en discussiëren wie precies hoeveel moet betalen, hoeft trouwens niet meer: even op de tafelcomputer aanduiden dat je wil afrekenen per schotel en de rekening volgt. Digitaal natuurlijk, of wat had je gedacht?

Inamo in Central London is het eerste restaurant waarbij de gasten zowat alles moeten doen - behalve het eigenlijke koken. Boven elk tafeltje hangt een projector waarmee je door het menu kunt bladeren. Bijkomend voordeel is dat je voor elk gerecht meteen een foto kunt oproepen: kwestie van niet voor onaangename verrassingen komen te staan of je toch te laten verleiden tot een exotisch gerecht. Eenmaal je gekozen hebt,wordt de bestelling doorgestuurd naar de keuken. Dat gebeurt helemaal draadloos via Bluetooth. En vervolgens moet je... wachten. Maar waar je dan in een doorsnee restaurant een - hopelijk aangenaam - gesprek voert, kun je in [het volautomatische restaurant] je toevlucht nemen tot de 'tafelcomputer'. Zo kun je bijvoorbeeld een spelletje spelen - alleen of (bij voorkeur lijkt ons) met je tafelgenoten. Maar veel leuker is nog dat je via de projector ook een kijkje kunt nemen in de keuken en 'live' opvolgen hoe het met je bestelling staat. Met de tafelcomputer kun je overigens ook nog wel wat extra informatie oproepen. Het telefoonnummer van het taxibedrijf bijvoorbeeld: altijd handig wanneer er geen Bob in de buurt is. En wanneer de taxi jullie komt oppikken, kun je hem dan ook meteen een adres van een trendy bar in de handen stoppen: ook opgezocht in de tafelcomputer. Maar niet vergeten te betalen natuurlijk. Uitrekenen en discussiëren wie precies hoeveel moet betalen, hoeft trouwens niet meer: even op de tafelcomputer aanduiden dat je wil afrekenen per schotel en de rekening volgt. Digitaal natuurlijk, of wat had je gedacht?