Het bedrijf wil graag betaalbare robots ontwikkelen. Nu smartphones de markt veroveren ziet het bedrijf zijn kans. Voor 149 dollar (en 50 dollar verzendkosten buiten de VS) levert het een kleine module op rupsbanden waar je telefoon in past. Bedienen doe je in de browser of met een app op een iPhone of iPad.

Momenteel is Romo, zoals het beestje heet, enkel compatibel met een iPhone 4 (of nieuwer) of iPod Touch van de 4e generatie. De bediening gebeurt volledig via een app.

Naast rondrijden kan je bijvoorbeeld ook de camera en microfoon van het toestel gebruiken om tot een rondrijdende videconferencing-machine te komen.

Omdat de rekenkracht, camera en andere technische snufjes van je smartphone komen, kan het bedrijf een robot leveren voor een laag bedrag. Al is dat weliswaar een relatief begrip. Je moet voor Romo immers wel een iPhone op overschot hebben om hem te bedienen.

Het bedrijf wil graag betaalbare robots ontwikkelen. Nu smartphones de markt veroveren ziet het bedrijf zijn kans. Voor 149 dollar (en 50 dollar verzendkosten buiten de VS) levert het een kleine module op rupsbanden waar je telefoon in past. Bedienen doe je in de browser of met een app op een iPhone of iPad.Momenteel is Romo, zoals het beestje heet, enkel compatibel met een iPhone 4 (of nieuwer) of iPod Touch van de 4e generatie. De bediening gebeurt volledig via een app. Naast rondrijden kan je bijvoorbeeld ook de camera en microfoon van het toestel gebruiken om tot een rondrijdende videconferencing-machine te komen.Omdat de rekenkracht, camera en andere technische snufjes van je smartphone komen, kan het bedrijf een robot leveren voor een laag bedrag. Al is dat weliswaar een relatief begrip. Je moet voor Romo immers wel een iPhone op overschot hebben om hem te bedienen.