De Waalse kabelaar Voo verandert zijn statuut en geeft zo het signaal dat het open staat voor een overname.

De Tijd schrijft dat de Waalse intercommuniale Tecteo, de organisatie achter het merk Voo, voortaan door het leven gaat als een naamloze venootschap. Dat maakt het makkelijker om aandeelhouder van het bedrijf te worden, volgens bronnen van De Tijd maakt die stap een overname van Voo mogelijk.

Het nieuws komt er kort nadat Telenet-ceo John Porter in De Tijd zei dat er nog overnames op til staan. Daarbij verwees hij expliciet naar Voo en het belang van consolidatie. Moederbedrijf Liberty Global zou alvast het geld hebben en het willen gebruiken om gelegenheden te grijpen.

Mocht dat op termijn gebeuren dan zou dat betekenen dat Telenet/Voo een nationale operator wordt en dus in heel België concurreert met Belgacom. Hoewel Voo vandaag niet winstgevend is, kan een uitbreiding wel interessant zijn voor Telenet.

Zo vertelde aftredend cfo Renaat Berckmoes vorige week nog aan onze redactie dat de overname van Interkabel in 2008 het bedrijf een nieuwe adem gaf. Mogelijk kan dat nu opnieuw het geval zijn door een Waalse overname.

De Waalse kabelaar Voo verandert zijn statuut en geeft zo het signaal dat het open staat voor een overname. De Tijd schrijft dat de Waalse intercommuniale Tecteo, de organisatie achter het merk Voo, voortaan door het leven gaat als een naamloze venootschap. Dat maakt het makkelijker om aandeelhouder van het bedrijf te worden, volgens bronnen van De Tijd maakt die stap een overname van Voo mogelijk. Het nieuws komt er kort nadat Telenet-ceo John Porter in De Tijd zei dat er nog overnames op til staan. Daarbij verwees hij expliciet naar Voo en het belang van consolidatie. Moederbedrijf Liberty Global zou alvast het geld hebben en het willen gebruiken om gelegenheden te grijpen. Mocht dat op termijn gebeuren dan zou dat betekenen dat Telenet/Voo een nationale operator wordt en dus in heel België concurreert met Belgacom. Hoewel Voo vandaag niet winstgevend is, kan een uitbreiding wel interessant zijn voor Telenet. Zo vertelde aftredend cfo Renaat Berckmoes vorige week nog aan onze redactie dat de overname van Interkabel in 2008 het bedrijf een nieuwe adem gaf. Mogelijk kan dat nu opnieuw het geval zijn door een Waalse overname.