Mac Telecom, aanbieder van draadloze, breedband punt-tot-(multi-)punt oplossingen, breidt zijn actieterrein uit naar Wallonië. Als dochterbedrijf van Clearwire blijft het mikken op de businessmarkt.

Mac Telecom is al actief in Brussel, Gent, Antwerpen en Louvain-La Neuve. Het telt een 300-tal klanten die samen 450 diensten afnemen. Het gaat om lan-tot-lan verbindingen, breedbandinternet en telefonie. "Vroeger ging het vooral om symmetrische 2 Mbit/s verbindingen, maar vandaag is 10 Mbit/s zowat de standaard geworden," zegt general manager Rudi Verschraegen. Op de refentielijst staan heel wat ambassades, mediabedrijven, bouwgroep CEI, de vijf Sheraton Hotels in ons land en farmagroep GSK. "Ook heel wat operatoren zoals Colt, Telenet, B-Telecom en Verizon Business gebruiken ons om de 'last mile' in te vullen."

De snelheid van Mac Telecom is cruciaal. Op een week tijd kunnen ze de nodige apparatuur aanbrengen. "Het is vaak een tijdelijke oplossing, maar die wordt dan uiteindelijk een permanente verbinding." Mac Telecom, dat 15 medewerkers telt, stond vorig jaar voor een omzet van 2,5 miljoen euro, draait al enkele jaren met winst, en denkt ook dit jaar nog 10 procent te groeien. Mac Telecom is sinds 2006 een 100-procent dochter van Clearwire, dat inmiddels meer dan 20.000 klanten telt. Clearwire heeft uiteraard belangstelling voor de op stapel staande Wimax-licenties.

Mac Telecom, aanbieder van draadloze, breedband punt-tot-(multi-)punt oplossingen, breidt zijn actieterrein uit naar Wallonië. Als dochterbedrijf van Clearwire blijft het mikken op de businessmarkt. Mac Telecom is al actief in Brussel, Gent, Antwerpen en Louvain-La Neuve. Het telt een 300-tal klanten die samen 450 diensten afnemen. Het gaat om lan-tot-lan verbindingen, breedbandinternet en telefonie. "Vroeger ging het vooral om symmetrische 2 Mbit/s verbindingen, maar vandaag is 10 Mbit/s zowat de standaard geworden," zegt general manager Rudi Verschraegen. Op de refentielijst staan heel wat ambassades, mediabedrijven, bouwgroep CEI, de vijf Sheraton Hotels in ons land en farmagroep GSK. "Ook heel wat operatoren zoals Colt, Telenet, B-Telecom en Verizon Business gebruiken ons om de 'last mile' in te vullen." De snelheid van Mac Telecom is cruciaal. Op een week tijd kunnen ze de nodige apparatuur aanbrengen. "Het is vaak een tijdelijke oplossing, maar die wordt dan uiteindelijk een permanente verbinding." Mac Telecom, dat 15 medewerkers telt, stond vorig jaar voor een omzet van 2,5 miljoen euro, draait al enkele jaren met winst, en denkt ook dit jaar nog 10 procent te groeien. Mac Telecom is sinds 2006 een 100-procent dochter van Clearwire, dat inmiddels meer dan 20.000 klanten telt. Clearwire heeft uiteraard belangstelling voor de op stapel staande Wimax-licenties.