Verschillende MacBook-gebruikers klagen over vlekken op hun scherm, mogelijk doordat de anti-reflectiecoating loslaat.

De vlekken duiken plots op. Bij sommigen gebeurt dat zeven maanden na aankoop van hun MacBook, bij anderen zelfs pas na een paar jaar.

'Het zijn heel kleine vlekken die beginnen te groeien', zegt één van de MacBook-eigenaars aan The Register. 'Het lijkt wel of het scherm een soort van bacterie of kanker heeft.' Deze gebruiker beweert zijn display altijd met een speciaal doekje schoon te maken - er zou geen water of andere vloeistof aan te pas komen.

Volgens Apple gaat het om 'cosmetische schade', en valt die niet onder de garantie. De reparatiekosten zouden 800 euro bedragen.

Een groep misnoegde gebruikers legt zich daar niet bij neer, en is met Staingate een website gestart die Apple via een gezamenlijke klacht toch tot een tegemoetkoming - een 'Free Repair Program' - moet bewegen. Via die site worden andere slachtoffers opgeroepen zich bij hun klacht aan te sluiten. Tot nog deden meer dan 800 mensen dat.

Verschillende MacBook-gebruikers klagen over vlekken op hun scherm, mogelijk doordat de anti-reflectiecoating loslaat. De vlekken duiken plots op. Bij sommigen gebeurt dat zeven maanden na aankoop van hun MacBook, bij anderen zelfs pas na een paar jaar. 'Het zijn heel kleine vlekken die beginnen te groeien', zegt één van de MacBook-eigenaars aan The Register. 'Het lijkt wel of het scherm een soort van bacterie of kanker heeft.' Deze gebruiker beweert zijn display altijd met een speciaal doekje schoon te maken - er zou geen water of andere vloeistof aan te pas komen. Volgens Apple gaat het om 'cosmetische schade', en valt die niet onder de garantie. De reparatiekosten zouden 800 euro bedragen. Een groep misnoegde gebruikers legt zich daar niet bij neer, en is met Staingate een website gestart die Apple via een gezamenlijke klacht toch tot een tegemoetkoming - een 'Free Repair Program' - moet bewegen. Via die site worden andere slachtoffers opgeroepen zich bij hun klacht aan te sluiten. Tot nog deden meer dan 800 mensen dat.