De Consumer Electronics Show in Las Vegas en MacWorld in San Francisco moeten het dit jaar stellen zonder Bill Gates en Steve Jobs.

Bovendien bevestigen de economische neergang, de afwezigheid van belangrijke spelers en het uitblijven van interessante productinnovaties het vermoeden dat het de meest sobere elektronicafeestjes van de laatste jaren zullen worden.

In tijden van crisis moeten elektronicaproducenten al met iets heel bijzonders komen, willen ze de consument verleiden. De kans dat dat gebeurt op het Apple-feestje 'MacWorld' in San Francisco (5-9 januari) is dit jaar wel erg klein.

Vorige maand al liet Apple weten dat topman Steve Jobs voor het eerst niet van de partij zal zijn, wat de hoop op een belangrijke introductie meteen de kop indrukte. Verwacht wordt dat Apple enkel een opgefriste reeks iMacs zal presenteren. De berichten over een iPhone Nano worden door analisten niet serieus genomen.

De Computer Electronics Show in Las Vegas (8-11 januari) zou meer te bieden hebben, hoewel voormalig Microsoft-opperhoofd Bill Gates niet meer terugkeert als spreker. Steve Balmer mag dit jaar de honeurs waarnemen, en verwacht wordt dat hij Windows 7 zal introduceren aan het grote publiek.

Computerfabrikanten zullen vooral focussen op netbooks, mini-laptops die vooral dienen voor internetgebruik. Een kleine, goedkope laptop lijkt een interessante optie in tijden van economische terugval, en ook Sony zou in dit snelgroeiende segment willen stappen.

De CES gaat uit van lagere bezoekeraantallen dan de voorbije jaren, en heeft ook heel wat minder vloerruimte verhuurd. Tal van bedrijven investeren beduidend minder, of ontbreken volledig. Adobe en Belkin schrappen MacWorld, en het Nederlandse elektronicaconcern Philips stuurt zijn kat naar Las Vegas.

De Consumer Electronics Show in Las Vegas en MacWorld in San Francisco moeten het dit jaar stellen zonder Bill Gates en Steve Jobs. Bovendien bevestigen de economische neergang, de afwezigheid van belangrijke spelers en het uitblijven van interessante productinnovaties het vermoeden dat het de meest sobere elektronicafeestjes van de laatste jaren zullen worden. In tijden van crisis moeten elektronicaproducenten al met iets heel bijzonders komen, willen ze de consument verleiden. De kans dat dat gebeurt op het Apple-feestje 'MacWorld' in San Francisco (5-9 januari) is dit jaar wel erg klein. Vorige maand al liet Apple weten dat topman Steve Jobs voor het eerst niet van de partij zal zijn, wat de hoop op een belangrijke introductie meteen de kop indrukte. Verwacht wordt dat Apple enkel een opgefriste reeks iMacs zal presenteren. De berichten over een iPhone Nano worden door analisten niet serieus genomen. De Computer Electronics Show in Las Vegas (8-11 januari) zou meer te bieden hebben, hoewel voormalig Microsoft-opperhoofd Bill Gates niet meer terugkeert als spreker. Steve Balmer mag dit jaar de honeurs waarnemen, en verwacht wordt dat hij Windows 7 zal introduceren aan het grote publiek. Computerfabrikanten zullen vooral focussen op netbooks, mini-laptops die vooral dienen voor internetgebruik. Een kleine, goedkope laptop lijkt een interessante optie in tijden van economische terugval, en ook Sony zou in dit snelgroeiende segment willen stappen. De CES gaat uit van lagere bezoekeraantallen dan de voorbije jaren, en heeft ook heel wat minder vloerruimte verhuurd. Tal van bedrijven investeren beduidend minder, of ontbreken volledig. Adobe en Belkin schrappen MacWorld, en het Nederlandse elektronicaconcern Philips stuurt zijn kat naar Las Vegas.