De malware werd aangetroffen bij een kerncentrale in Gundremmingen, meldt de Bayerische Rundfunk. De software werd gevonden op een computer die de laadmachine voor brandstofelementen aanstuurt. De malware zou geen invloed hebben gehad op de werking van de machine.

Het zou niet om een gerichte aanval gaan, maar om malware die ook op andere bedrijfs- en privécomputers aangetroffen wordt. Hoe de software op het systeem terecht kwam is nog niet duidelijk, maar er wordt gedacht dat het via een usb-stick overgebracht is.

Het bedrijf geeft zelf te kennen dat alle computers die met radioactief materiaal in aanraking komen volledig analoog werken, zodat er geen invloed van buitenaf uitgeoefend kan worden. Na de ontdekking zijn alle computers binnen het bedrijf gescand en schoon bevonden.

De malware werd aangetroffen bij een kerncentrale in Gundremmingen, meldt de Bayerische Rundfunk. De software werd gevonden op een computer die de laadmachine voor brandstofelementen aanstuurt. De malware zou geen invloed hebben gehad op de werking van de machine. Het zou niet om een gerichte aanval gaan, maar om malware die ook op andere bedrijfs- en privécomputers aangetroffen wordt. Hoe de software op het systeem terecht kwam is nog niet duidelijk, maar er wordt gedacht dat het via een usb-stick overgebracht is.Het bedrijf geeft zelf te kennen dat alle computers die met radioactief materiaal in aanraking komen volledig analoog werken, zodat er geen invloed van buitenaf uitgeoefend kan worden. Na de ontdekking zijn alle computers binnen het bedrijf gescand en schoon bevonden.