Een Brit heeft een docking station voor zijn Nokia smartphone laten inbouwen in zijn kunstarm zodat hij gemakkelijker kan telefoneren en sms'en.

Trevor Prideaux werd geboren zonder linkeronderarm en kreeg een prothese toen hij drie jaar was. Om zijn Nokia C7 te gebruiken diende hij tot voorheen de smartphone te balanceren op die kunstarm of hem neer te leggen op een plat vlak. Het maakte hem duidelijk dat smartphones met een touchscherm niet ontworpen zijn om te bedienen met één hand.

Dat moet beter kunnen, dacht de vijftigjarige Brit, en hij zocht hulp bij Nokia en de dienst waar hij zijn prothese had gekregen. In een kunstarm werd een docking station uitgezaagd waarin zijn Nokia C7 precies past. Als hij nu getelefoneerd wordt, kan hij zijn onderarm naar zijn oor brengen om het gesprek te voeren of de speakerphone opzetten. Ook het sms'en is nu een stuk eenvoudiger. De Brit is ervan overtuigd dat zijn idee ook andere mensen met een prothese kan helpen.

Een Brit heeft een docking station voor zijn Nokia smartphone laten inbouwen in zijn kunstarm zodat hij gemakkelijker kan telefoneren en sms'en. Trevor Prideaux werd geboren zonder linkeronderarm en kreeg een prothese toen hij drie jaar was. Om zijn Nokia C7 te gebruiken diende hij tot voorheen de smartphone te balanceren op die kunstarm of hem neer te leggen op een plat vlak. Het maakte hem duidelijk dat smartphones met een touchscherm niet ontworpen zijn om te bedienen met één hand. Dat moet beter kunnen, dacht de vijftigjarige Brit, en hij zocht hulp bij Nokia en de dienst waar hij zijn prothese had gekregen. In een kunstarm werd een docking station uitgezaagd waarin zijn Nokia C7 precies past. Als hij nu getelefoneerd wordt, kan hij zijn onderarm naar zijn oor brengen om het gesprek te voeren of de speakerphone opzetten. Ook het sms'en is nu een stuk eenvoudiger. De Brit is ervan overtuigd dat zijn idee ook andere mensen met een prothese kan helpen.