Je huis volstoppen met de laatste technologische snufjes is niet alleen heel erg leuk, maar blijkt ook zeer handig. Behalve dat het makkelijk is om vanaf uw bank met uw smartphone uw lampen, deur, of televisie te bedienen is het namelijk ook handig wanneer uw huis door een brand bedreigd wordt.

Een Australier had zijn vakantiehuis voorzien van op internet aangesloten beveiligingscamera's. Zo kon hij van 3.000 kilometer zien dat zijn huis werd bedreigd door een bosbrand, schrijft de NOS.

"Ik werd op de brand gewezen door berichten van de brandweer en m'n buren," zegt Simon Maddocks, professor in Darwin, meer dan vier uur vliegen van de bosbranden. Op de camerabeelden zag hij dat de brand al stukken dichterbij was dan verwacht: "Het was een verschrikkelijke situatie. Ik zag een heleboel rook."

Zijn schuur ging in vlammen op, maar het huis bleef gespaard. Dat kwam omdat Maddocks van afstand zijn sprinklers kon aanzetten: "De buren hebben gelukkig ook meegeholpen. En ook de paarden in de stal hebben het gered." (WK)

Je huis volstoppen met de laatste technologische snufjes is niet alleen heel erg leuk, maar blijkt ook zeer handig. Behalve dat het makkelijk is om vanaf uw bank met uw smartphone uw lampen, deur, of televisie te bedienen is het namelijk ook handig wanneer uw huis door een brand bedreigd wordt.Een Australier had zijn vakantiehuis voorzien van op internet aangesloten beveiligingscamera's. Zo kon hij van 3.000 kilometer zien dat zijn huis werd bedreigd door een bosbrand, schrijft de NOS."Ik werd op de brand gewezen door berichten van de brandweer en m'n buren," zegt Simon Maddocks, professor in Darwin, meer dan vier uur vliegen van de bosbranden. Op de camerabeelden zag hij dat de brand al stukken dichterbij was dan verwacht: "Het was een verschrikkelijke situatie. Ik zag een heleboel rook."Zijn schuur ging in vlammen op, maar het huis bleef gespaard. Dat kwam omdat Maddocks van afstand zijn sprinklers kon aanzetten: "De buren hebben gelukkig ook meegeholpen. En ook de paarden in de stal hebben het gered." (WK)