Een man uit India die 25 jaar geleden als kleine jongen verloren liep, slaagde erin met de hulp van satellietbeelden van Google Maps zijn geboortehuis terug te vinden.

Saroo werkte, zo meldt de BBC, als vijfjarige samen met zijn oudere broer als veger op treinen. Na een lange dag werken viel hij in slaap op een bank in een station. Hij hoopte dat zijn broer hem zou komen wekken, maar toen die niet kwam opdagen, besloot hij op een trein te stappen. Opnieuw viel hij in slaap om veertien uur later in Calcutta wakker te worden.

In de grote stad overleefde hij in de slums, totdat hij door een weeshuis werd opgenomen dat hem voor adoptie opgaf. Een koppel uit Tasmanië adopteerde de jongen, waardoor hij in Australië terechtkwam en er opgroeide. Toen hij ouder werd, wilde hij weten waar hij vandaan kwam. Het probleem was dat hij de naam van zijn geboorteplaats niet kende. Het enige waar hij op kon voortgaan, waren zijn herinneringen.

Aanvankelijk probeerde hij die beelden uit zijn herinnering te linken aan plaatsen door te kijken op Google Maps, wat neerkwam op het spreekwoordelijk zoeken naar een naald in een hooiberg. Het was pas toen hij de tijd die hij op de trein had doorgebracht vermenigvuldigde met de snelheid waarmee treinen in India rijden dat hij succes kende. Hij kon zo een cirkel met een straal van 1.200 kilometer rond Calcutta trekken en ontdekte op die manier het plaatsje Khandwa. Toen hij erop inzoomde, herinnerde hij zich de plek onder meer door de waterval waar hij als kleine jongen vaak speelde.

Saroo Brierley (hij kreeg de familienaam van zijn adoptieouders) reisde naar Khandwa en vond zijn geboortehuis, maar zijn familie bleek verhuisd. Met de hulp van buurtbewoners vond hij alsnog zijn moeder. Er zouden al filmproducenten geïnteresseerd zijn om het wonderlijke verhaal te verfilmen.

Een man uit India die 25 jaar geleden als kleine jongen verloren liep, slaagde erin met de hulp van satellietbeelden van Google Maps zijn geboortehuis terug te vinden. Saroo werkte, zo meldt de BBC, als vijfjarige samen met zijn oudere broer als veger op treinen. Na een lange dag werken viel hij in slaap op een bank in een station. Hij hoopte dat zijn broer hem zou komen wekken, maar toen die niet kwam opdagen, besloot hij op een trein te stappen. Opnieuw viel hij in slaap om veertien uur later in Calcutta wakker te worden. In de grote stad overleefde hij in de slums, totdat hij door een weeshuis werd opgenomen dat hem voor adoptie opgaf. Een koppel uit Tasmanië adopteerde de jongen, waardoor hij in Australië terechtkwam en er opgroeide. Toen hij ouder werd, wilde hij weten waar hij vandaan kwam. Het probleem was dat hij de naam van zijn geboorteplaats niet kende. Het enige waar hij op kon voortgaan, waren zijn herinneringen. Aanvankelijk probeerde hij die beelden uit zijn herinnering te linken aan plaatsen door te kijken op Google Maps, wat neerkwam op het spreekwoordelijk zoeken naar een naald in een hooiberg. Het was pas toen hij de tijd die hij op de trein had doorgebracht vermenigvuldigde met de snelheid waarmee treinen in India rijden dat hij succes kende. Hij kon zo een cirkel met een straal van 1.200 kilometer rond Calcutta trekken en ontdekte op die manier het plaatsje Khandwa. Toen hij erop inzoomde, herinnerde hij zich de plek onder meer door de waterval waar hij als kleine jongen vaak speelde. Saroo Brierley (hij kreeg de familienaam van zijn adoptieouders) reisde naar Khandwa en vond zijn geboortehuis, maar zijn familie bleek verhuisd. Met de hulp van buurtbewoners vond hij alsnog zijn moeder. Er zouden al filmproducenten geïnteresseerd zijn om het wonderlijke verhaal te verfilmen.