In een management buy-out heeft het Europese management van ict-consultancybedrijf Bearing Point de EMEA-activiteiten overgenomen.

Het Europese management betaalde 69 miljoen dollar voor de EMEA-activiteiten van Bearing Point. Die zijn alles samen goed voor zo'n 3000 consultants. Het bedrijf heeft ook in Brussel een vestiging.

Voortaan zullen de EMEA-activiteiten van BearingPoint dus onafhankelijk opereren, vooralsnog onder een 'privaat partnership onder het merk BearingPoint'. De huidige klanten zouden van dezelfde dienstverlening moeten kunnen blijven genieten. Ceo van dienst wordt Peter Mockler, die al sinds 2006 de EMEA-poot van het consultancybedrijf leidt.

BearingPoint zocht in februari bescherming tegen bankroet, het zogenoemde 'Chapter 11'. Het bedrijf had 900 miljoen dollar aan schulden opgestapeld.

In een management buy-out heeft het Europese management van ict-consultancybedrijf Bearing Point de EMEA-activiteiten overgenomen. Het Europese management betaalde 69 miljoen dollar voor de EMEA-activiteiten van Bearing Point. Die zijn alles samen goed voor zo'n 3000 consultants. Het bedrijf heeft ook in Brussel een vestiging. Voortaan zullen de EMEA-activiteiten van BearingPoint dus onafhankelijk opereren, vooralsnog onder een 'privaat partnership onder het merk BearingPoint'. De huidige klanten zouden van dezelfde dienstverlening moeten kunnen blijven genieten. Ceo van dienst wordt Peter Mockler, die al sinds 2006 de EMEA-poot van het consultancybedrijf leidt. BearingPoint zocht in februari bescherming tegen bankroet, het zogenoemde 'Chapter 11'. Het bedrijf had 900 miljoen dollar aan schulden opgestapeld.