Jan Deprest mag nog tot juni 2020 de Federale ICT-dienst Fedict leiden. Dat heeft de ministerraad beslist op aangeven van staatssecretaris voor ambtenarenzaken Hendrik Bogaert.

Jan Deprest is reeds sinds 2002 aan de slag als voorzitter van Fedict en is daarmee eigenlijk de cio van de federale regering. Fedict verzorgt immers de ict-behoeften van de overheid en is de liaison tussen de cio's van de andere federale overheidsinstellingen. Een mandaat als voorzitter is telkens goed voor zes jaar. Jan Deprest kreeg bij zijn jongste evaluatie een 'zeer goed'.

De rijzige West-Vlaming die in Deinze woont begon zijn loopbaan bij Accenture in1986 waar hij doorgroeide tot associate partner. In '99 verhuisde hij als ceo naar Siemens Business Solutions (nu AtoS). In 2002 werd hij door toenmalig minister van bestuurszaken Luc Van den Bossche gevraagd om Fedict te leiden. De vader van twee zonen is licentiaat sociale wetenschappen en handelsingenieur.

Jan Deprest mag nog tot juni 2020 de Federale ICT-dienst Fedict leiden. Dat heeft de ministerraad beslist op aangeven van staatssecretaris voor ambtenarenzaken Hendrik Bogaert. Jan Deprest is reeds sinds 2002 aan de slag als voorzitter van Fedict en is daarmee eigenlijk de cio van de federale regering. Fedict verzorgt immers de ict-behoeften van de overheid en is de liaison tussen de cio's van de andere federale overheidsinstellingen. Een mandaat als voorzitter is telkens goed voor zes jaar. Jan Deprest kreeg bij zijn jongste evaluatie een 'zeer goed'. De rijzige West-Vlaming die in Deinze woont begon zijn loopbaan bij Accenture in1986 waar hij doorgroeide tot associate partner. In '99 verhuisde hij als ceo naar Siemens Business Solutions (nu AtoS). In 2002 werd hij door toenmalig minister van bestuurszaken Luc Van den Bossche gevraagd om Fedict te leiden. De vader van twee zonen is licentiaat sociale wetenschappen en handelsingenieur.