Dat vrouwen en mannen verschillend zijn, is al langer bekend. Volgens Emma McGratten van computerdatabase-bedrijf Ingres gaan ze ook anders te werk als het om programmeren gaat.

Emma McGrattan, senior vice-president van databasespecialist Ingres, beweert dat programmerende mannen en vrouwen verschillend te werk gaan. Vrouwen zouden meer rekening houden met de gebruikers van de code die zij maken. Mannen daarentegen maken liever cryptische codes om te laten zien hoe handig ze ermee zijn, aldus McGratten.

McGratten deed haar ontdekking toen ze hielp bij het gebruiksvriendelijker maken van Ingres' codes. "Mannen proberen dingen te verbergen in de codes", aldus McGratten, die beweert in de meeste gevallen te kunnen zien of de code door een man of een vrouw geschreven is.

"Mannelijke programmeurs laten geen aanwijzingen achter voor mensen die ermee moeten werken." Vrouwen daarentegen zouden in hun werk handige aanwijzingen achterlaten die aangeven waarom ze hun code op een bepaalde manier geschreven hebben.

Ingres' programmeercodes moeten worden aangepast, omdat slechts 20 procent van de engineers van het vrouwelijk geslacht is, aldus McGratten.

In samenwerking met Computable

Dat vrouwen en mannen verschillend zijn, is al langer bekend. Volgens Emma McGratten van computerdatabase-bedrijf Ingres gaan ze ook anders te werk als het om programmeren gaat. Emma McGrattan, senior vice-president van databasespecialist Ingres, beweert dat programmerende mannen en vrouwen verschillend te werk gaan. Vrouwen zouden meer rekening houden met de gebruikers van de code die zij maken. Mannen daarentegen maken liever cryptische codes om te laten zien hoe handig ze ermee zijn, aldus McGratten. McGratten deed haar ontdekking toen ze hielp bij het gebruiksvriendelijker maken van Ingres' codes. "Mannen proberen dingen te verbergen in de codes", aldus McGratten, die beweert in de meeste gevallen te kunnen zien of de code door een man of een vrouw geschreven is. "Mannelijke programmeurs laten geen aanwijzingen achter voor mensen die ermee moeten werken." Vrouwen daarentegen zouden in hun werk handige aanwijzingen achterlaten die aangeven waarom ze hun code op een bepaalde manier geschreven hebben. Ingres' programmeercodes moeten worden aangepast, omdat slechts 20 procent van de engineers van het vrouwelijk geslacht is, aldus McGratten. In samenwerking met Computable