De Belg Marc Bresseel verlaat Microsoft. Bresseel werkte bijna 16 jaar voor de softwaregigant, en schopte het tot wereldwijde marketingbaas. Hij ruilt Microsoft om aan de slag te gaan voor een niet nader genoemd mediabedrijf.

Marc Bresseel blijft nog tot 31 augustus aan de slag bij Microsoft. Zijn vertrek komt alleszins op een slecht moment voor Redmond, want de concurrentie in het digitale landschap wordt steeds heviger, en dan in het bijzonder op het video-front.

Bovendien zag Microsoft in het voorbije jaar al heel wat high profile sales- en marketingmensen vertrekken, zoals Richard Dunmall (vp global agencies en accounts), Carolyn Everson (ad sales manager) en veteraan Jay Sampson (emerging media sales manager).

Voor dat hij de vp global marketing werd bij Microsoft Advertising in 2010, was Bresseel er al vp global agencies. In die functie was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de strategische relaties van Microsoft met mediabureaus over heel de wereld.

Eerder was Bresseel General Manager van Microsoft Advertising EMEA.

De Belg Marc Bresseel verlaat Microsoft. Bresseel werkte bijna 16 jaar voor de softwaregigant, en schopte het tot wereldwijde marketingbaas. Hij ruilt Microsoft om aan de slag te gaan voor een niet nader genoemd mediabedrijf.Marc Bresseel blijft nog tot 31 augustus aan de slag bij Microsoft. Zijn vertrek komt alleszins op een slecht moment voor Redmond, want de concurrentie in het digitale landschap wordt steeds heviger, en dan in het bijzonder op het video-front.Bovendien zag Microsoft in het voorbije jaar al heel wat high profile sales- en marketingmensen vertrekken, zoals Richard Dunmall (vp global agencies en accounts), Carolyn Everson (ad sales manager) en veteraan Jay Sampson (emerging media sales manager).Voor dat hij de vp global marketing werd bij Microsoft Advertising in 2010, was Bresseel er al vp global agencies. In die functie was hij verantwoordelijk voor de ontwikkeling van de strategische relaties van Microsoft met mediabureaus over heel de wereld.Eerder was Bresseel General Manager van Microsoft Advertising EMEA.