Marc Van Wesemael stapt op als algemeen directeur van DNS.be. De Raad van Bestuur van de Belgische domeinbeheerder heeft Jo Van Gorp aangesteld als algemeen directeur ad interim.

Van Wesemael wenst nog niet te reageren op zijn vertrek bij DNS.be. Wel laat hij weten dat zijn beslissing 'in onderling overleg' met de Raad van Bestuur is genomen.

Heel wat werknemers van DNS.be lijken erg ontstemd over het vertrek van hun directeur. Zij wijten de demarche aan een verschil in visie tussen de Raad Van Bestuur en Van Wesemael zelf.

De aanstelling van Jo Van Gorp lijkt de gemoederen niet meteen te bedaren, wel integendeel. Niet dat Van Gorp een onbekende is in de sector. Als lid van het managementteam bij Telenet was hij een tijdje geleden bijvoorbeeld nog verantwoordelijk voor het commerciële beleid van de residentiële marktdivisie.

[Na een reorganisatie bij Telenet] koos Van Gorp voor een sabatical, en plande hij een trip naar de Noordpool met Dixie Dansercoer. Tot hij terug opgepikt werd door de voorzitter van de Raad van Bestuur van DNS.be, Piet Spiessens, een 'oude collega' van Van Gorp bij datzelfde Telenet.

Marc Van Wesemael stond meer dan 10 jaar lang aan het roer van DNS.be. Hij leidde de liberalisering van het .be domein in goede banen, zodat iedereen vanaf het jaar 2000 een .be kon registreren op een 'first come, first served' basis. Onder zijn leiding kende .be een groei van 100.000 tot bijna 1 miljoen domeinnamen.

Marc Van Wesemael stapt op als algemeen directeur van DNS.be. De Raad van Bestuur van de Belgische domeinbeheerder heeft Jo Van Gorp aangesteld als algemeen directeur ad interim. Van Wesemael wenst nog niet te reageren op zijn vertrek bij DNS.be. Wel laat hij weten dat zijn beslissing 'in onderling overleg' met de Raad van Bestuur is genomen. Heel wat werknemers van DNS.be lijken erg ontstemd over het vertrek van hun directeur. Zij wijten de demarche aan een verschil in visie tussen de Raad Van Bestuur en Van Wesemael zelf. De aanstelling van Jo Van Gorp lijkt de gemoederen niet meteen te bedaren, wel integendeel. Niet dat Van Gorp een onbekende is in de sector. Als lid van het managementteam bij Telenet was hij een tijdje geleden bijvoorbeeld nog verantwoordelijk voor het commerciële beleid van de residentiële marktdivisie. [Na een reorganisatie bij Telenet] koos Van Gorp voor een sabatical, en plande hij een trip naar de Noordpool met Dixie Dansercoer. Tot hij terug opgepikt werd door de voorzitter van de Raad van Bestuur van DNS.be, Piet Spiessens, een 'oude collega' van Van Gorp bij datzelfde Telenet. Marc Van Wesemael stond meer dan 10 jaar lang aan het roer van DNS.be. Hij leidde de liberalisering van het .be domein in goede banen, zodat iedereen vanaf het jaar 2000 een .be kon registreren op een 'first come, first served' basis. Onder zijn leiding kende .be een groei van 100.000 tot bijna 1 miljoen domeinnamen.