Iris, uit Louvain-la-Neuve, zag zijn omzet in het eerste halfjaar van 2012 achteruitboeren. Het bedrijf zegt vooral voor een groei van de brutomarge en het nettoresultaat te gaan.

In het eerste semester van 2012 noteert Iris een geconsolideerde brutomarge van 29,7 miljoen euro, evenveel als vorig jaar en een nettoresultaat van 1,6 miljoen euro, een groei van 38 procent. Maar de omzet daalt, van 65,7 miljoen naar 44,2 miljoen euro. Niet dat voorzitter en ceo Pierre de Muelenaere zich daarover zorgen maakt. Hij spreekt van een 'anekdotische achteruitgang'. Volgens hem was het eerste semester van 2011 abnormaal beïnvloed door grote hardwareleveringen aan de overheids- en banksector. "Bovendien draagt de hardware niet bij aan de marge", argumenteert hij.

Wel is hij tevreden over de vooruitgang van het herstructureringsplan dat vorig jaar in voege trad. Ook de ontwikkeling van een aanwezigheid in de VS, dankzij een groot partnerschap met Salumatics, gespecialiseerd in het beheer van gezondheidsinformatie, zorgt voor grote tevredenheid. Dat zou immers een eventuele vertraging in Europa kunnen compenseren.

Voor het volledige boekjaar spreek Iris van "bemoedigende perspectieven, zowel kwalitatief als kwantitatief, met de wetenschap dat het tweede semester over het algemeen beter is."

Iris, uit Louvain-la-Neuve, zag zijn omzet in het eerste halfjaar van 2012 achteruitboeren. Het bedrijf zegt vooral voor een groei van de brutomarge en het nettoresultaat te gaan. In het eerste semester van 2012 noteert Iris een geconsolideerde brutomarge van 29,7 miljoen euro, evenveel als vorig jaar en een nettoresultaat van 1,6 miljoen euro, een groei van 38 procent. Maar de omzet daalt, van 65,7 miljoen naar 44,2 miljoen euro. Niet dat voorzitter en ceo Pierre de Muelenaere zich daarover zorgen maakt. Hij spreekt van een 'anekdotische achteruitgang'. Volgens hem was het eerste semester van 2011 abnormaal beïnvloed door grote hardwareleveringen aan de overheids- en banksector. "Bovendien draagt de hardware niet bij aan de marge", argumenteert hij. Wel is hij tevreden over de vooruitgang van het herstructureringsplan dat vorig jaar in voege trad. Ook de ontwikkeling van een aanwezigheid in de VS, dankzij een groot partnerschap met Salumatics, gespecialiseerd in het beheer van gezondheidsinformatie, zorgt voor grote tevredenheid. Dat zou immers een eventuele vertraging in Europa kunnen compenseren. Voor het volledige boekjaar spreek Iris van "bemoedigende perspectieven, zowel kwalitatief als kwantitatief, met de wetenschap dat het tweede semester over het algemeen beter is."