Marine Le Pen roept de Commission nationale de l'informatique et des libertés (CNIL), die instaat voor de bescherming van persoonlijke gegevens, in een open brief op de gevolgen van Windows 10 voor het privéleven van de Fransen te analyseren.

Volgens Le Pen bespioneert Microsoft via Windows 10 'op massale schaal Franse gebruikers' en breekt het bedrijf zo 'in hun privéleven in.' Ze baseert zich daarbij op professionele informatici, van onder meer de website Numérama, die de algemene voorwaarden van het nieuwe besturingssysteem gelezen hebben.

'De software', zo schrijft Le Pen, 'zal heel wat gegevens van gebruikers opslaan: de bezochte websites, gebruikte wachtwoorden, de locatie van hun apparaten, hun kalendergegevens, de namen en bijnamen van hun contacten, de stem van de gebruikers...'

'Die gegevens zullen door Microsoft uitgebuit worden en kunnen doorverkocht worden aan adverteerders en alle andere soorten bedrijven', besluit ze.

Marc Mossé, de juridische baas van Microsoft Frankrijk, reageerde met gevoel voor humor op de open brief van Le Pen. 'Het is gemakkelijker om Windows 10 te installeren dan om Jean-Marie Le Pen te desinstalleren', tweette hij.

Daarmee verwijst Mossé naar de verwoede pogingen van Marine Le Pen en haar partijleden om haar vader en erevoorzitter uit de Front National te verbannen. Jean-Marie Le Pen legt zich daar niet zomaar bij neer. Hij heeft gerechtelijke stappen genomen en werd dinsdag nog in het gelijk gesteld door het hof van beroep in Versailles. Het erevoorzitterschap kan hem niet afgenomen worden zonder dat hij de gelegenheid krijgt zich te verdedigen op een partijcongres, luidde het oordeel van de rechtbank.

Marine Le Pen roept de Commission nationale de l'informatique et des libertés (CNIL), die instaat voor de bescherming van persoonlijke gegevens, in een open brief op de gevolgen van Windows 10 voor het privéleven van de Fransen te analyseren. Volgens Le Pen bespioneert Microsoft via Windows 10 'op massale schaal Franse gebruikers' en breekt het bedrijf zo 'in hun privéleven in.' Ze baseert zich daarbij op professionele informatici, van onder meer de website Numérama, die de algemene voorwaarden van het nieuwe besturingssysteem gelezen hebben.'De software', zo schrijft Le Pen, 'zal heel wat gegevens van gebruikers opslaan: de bezochte websites, gebruikte wachtwoorden, de locatie van hun apparaten, hun kalendergegevens, de namen en bijnamen van hun contacten, de stem van de gebruikers...' 'Die gegevens zullen door Microsoft uitgebuit worden en kunnen doorverkocht worden aan adverteerders en alle andere soorten bedrijven', besluit ze.Marc Mossé, de juridische baas van Microsoft Frankrijk, reageerde met gevoel voor humor op de open brief van Le Pen. 'Het is gemakkelijker om Windows 10 te installeren dan om Jean-Marie Le Pen te desinstalleren', tweette hij. Daarmee verwijst Mossé naar de verwoede pogingen van Marine Le Pen en haar partijleden om haar vader en erevoorzitter uit de Front National te verbannen. Jean-Marie Le Pen legt zich daar niet zomaar bij neer. Hij heeft gerechtelijke stappen genomen en werd dinsdag nog in het gelijk gesteld door het hof van beroep in Versailles. Het erevoorzitterschap kan hem niet afgenomen worden zonder dat hij de gelegenheid krijgt zich te verdedigen op een partijcongres, luidde het oordeel van de rechtbank.