Het bedrijf vroeg aan de Amerikaanse telecomcommissie (FCC) om hotspots van klanten te mogen blokkeren. Het bedrijf gaf aan dat deze mogelijk veiligheidsproblemen met zich meebrengen, tegelijk verstoorden ze het draadloze netwerk van de hotelketen zelf. Het bedrijf kreeg in oktober al een boete van 600.000 dollar voor het tegenhouden van wifi-signalen

Mariott zegt nu dat het zijn strijd staakt. Tegelijk benadrukt het dat het blokkeren van persoonlijke hotspots in de kamers niet op de planning stond, maar dat het wel de mogelijkheid wou om dit in conferentiezalen te doen.

Het verzoek lokte ook in de technologiesector reacties uit. CIsco steunde het concept, maar dan vooral in bedrijven. Maar de meerderheid van de 39 commentaren die de FCC ontving waren negatief, waaronder die van Microsoft en Google.

Mariott zegt dat het nu samen met de FCC naar de beste oplossingen zal kijken die geen blokkering inhouden.

Het bedrijf vroeg aan de Amerikaanse telecomcommissie (FCC) om hotspots van klanten te mogen blokkeren. Het bedrijf gaf aan dat deze mogelijk veiligheidsproblemen met zich meebrengen, tegelijk verstoorden ze het draadloze netwerk van de hotelketen zelf. Het bedrijf kreeg in oktober al een boete van 600.000 dollar voor het tegenhouden van wifi-signalenMariott zegt nu dat het zijn strijd staakt. Tegelijk benadrukt het dat het blokkeren van persoonlijke hotspots in de kamers niet op de planning stond, maar dat het wel de mogelijkheid wou om dit in conferentiezalen te doen.Het verzoek lokte ook in de technologiesector reacties uit. CIsco steunde het concept, maar dan vooral in bedrijven. Maar de meerderheid van de 39 commentaren die de FCC ontving waren negatief, waaronder die van Microsoft en Google.Mariott zegt dat het nu samen met de FCC naar de beste oplossingen zal kijken die geen blokkering inhouden.