Amerikaanse media gaan ervan uit dat voormalig HP-topman Mark Hurd aan de slag gaat in het bedrijf van zijn goede vriend Larry Ellison.

Binnen een paar dagen zou de board van Oracle moeten stemmen over de aanwerving van Hurd, aldus Amerikaanse media.

Mark Hurd moest begin augustus opstappen bij HP, nadat een intern onderzoek (na een klacht over seksuele intimidatie) had uitgewezen dat Hurd niet volgens de correcte bedrijfspraktijken had gehandeld. Al kort na het vertrek van Hurd doken speculaties op over zijn volgende werkgever.

Eén van de bedrijven die toen al genoemd werd, was softwarereus Oracle. De ceo en oprichter van Oracle, Larry Ellison, had bij het ontslag van Hurd van zich laten horen. Hij noemde het "de slechtste personeelsbeslissing sinds de idioten in de Apple-board jaren geleden Steve Jobs ontsloegen."

De vraag is welke job Mark Hurd bij Oracle zou moeten krijgen. In de hiërarchie staan Safra Catz en Charles Philips rechtstreeks onder Larry Ellison. Zal Hurd één van hen vervangen? Of komt hij nog boven hen te staan? In de internationale pers duiken alvast speculaties op over een mogelijk ontslag van Charles Philips. Over hem heerst al een tijdlang discussie, na een vreemd incident rond een buitenechtelijke affaire (op reclameborden in de VS verschenen plots romantische foto's van Philips met een andere vrouw) en onvoorzichtige uitspraken over de overnamestrategie van het bedrijf.

Analisten zijn het er alvast over eens dat Hurds goede kennis van de hardwaresector Oracle geen windeieren zou kunnen leggen. Het bedrijf heeft nog altijd de hardwarepoot van het overgenomen Sun Microsystems in huis. Gewapend met Hurds ervaring op dat terrein zou Oracle de IBM's en HP's van deze wereld beter kunnen gaan bekampen.

Amerikaanse media gaan ervan uit dat voormalig HP-topman Mark Hurd aan de slag gaat in het bedrijf van zijn goede vriend Larry Ellison. Binnen een paar dagen zou de board van Oracle moeten stemmen over de aanwerving van Hurd, aldus Amerikaanse media. Mark Hurd moest begin augustus opstappen bij HP, nadat een intern onderzoek (na een klacht over seksuele intimidatie) had uitgewezen dat Hurd niet volgens de correcte bedrijfspraktijken had gehandeld. Al kort na het vertrek van Hurd doken speculaties op over zijn volgende werkgever. Eén van de bedrijven die toen al genoemd werd, was softwarereus Oracle. De ceo en oprichter van Oracle, Larry Ellison, had bij het ontslag van Hurd van zich laten horen. Hij noemde het "de slechtste personeelsbeslissing sinds de idioten in de Apple-board jaren geleden Steve Jobs ontsloegen." De vraag is welke job Mark Hurd bij Oracle zou moeten krijgen. In de hiërarchie staan Safra Catz en Charles Philips rechtstreeks onder Larry Ellison. Zal Hurd één van hen vervangen? Of komt hij nog boven hen te staan? In de internationale pers duiken alvast speculaties op over een mogelijk ontslag van Charles Philips. Over hem heerst al een tijdlang discussie, na een vreemd incident rond een buitenechtelijke affaire (op reclameborden in de VS verschenen plots romantische foto's van Philips met een andere vrouw) en onvoorzichtige uitspraken over de overnamestrategie van het bedrijf. Analisten zijn het er alvast over eens dat Hurds goede kennis van de hardwaresector Oracle geen windeieren zou kunnen leggen. Het bedrijf heeft nog altijd de hardwarepoot van het overgenomen Sun Microsystems in huis. Gewapend met Hurds ervaring op dat terrein zou Oracle de IBM's en HP's van deze wereld beter kunnen gaan bekampen.