Zuckerberg en Chan besteden de miljarden onder meer aan Biohub, een onderzoekscentrum voor de levenswetenschappen in San Francisco. Ook de ontwikkeling van een chip om aandoeningen vast te stellen, middelen voor voortdurende bloedsomloopcontrole en een project om celtypes in kaart te brengen kunnen op een gift rekenen. Volgens het miljardairspaar wordt onderzoeksgeld nu vaak zo opgesplitst dat geen enkele ontvanger werkelijke doorbraken kan bewerkstelligen.

Geen utopie

Volgens het paar is het genezen van alle ziektes geen utopie, maar binnenkort een haalbare gedachte. 'Dat betekent niet dat mensen nooit meer ziek zullen worden. Wel willen ze helpen om alle ziektes behandelbaar te maken. Mark en ik geloven dat dit mogelijk is, en nog tijdens het leven van onze kinderen', zei Priscilla Chan bij de bekendmaking van de donatie.

Voorkomen is beter dan genezen

Volgens de twee wordt er nu veel tijd gestopt in het genezen van mensen die ziek zijn, maar te weinig in het zoeken van een oplossing. Ook wordt onderzoeksgeld nu te vaak gesplitst over verschillende instanties. Door het geld gericht te besteden zouden er concretere oplossingen komen.

Zuckerberg en Chan riepen vorig jaar een liefdadigheidsfonds in het leven. Ze beloofden 99 procent van hun vermogen in het fonds te stoppen. Volgens de huidige koers van Facebook is dat 45 miljard dollar.

(ANP/WK)

Zuckerberg en Chan besteden de miljarden onder meer aan Biohub, een onderzoekscentrum voor de levenswetenschappen in San Francisco. Ook de ontwikkeling van een chip om aandoeningen vast te stellen, middelen voor voortdurende bloedsomloopcontrole en een project om celtypes in kaart te brengen kunnen op een gift rekenen. Volgens het miljardairspaar wordt onderzoeksgeld nu vaak zo opgesplitst dat geen enkele ontvanger werkelijke doorbraken kan bewerkstelligen.Geen utopieVolgens het paar is het genezen van alle ziektes geen utopie, maar binnenkort een haalbare gedachte. 'Dat betekent niet dat mensen nooit meer ziek zullen worden. Wel willen ze helpen om alle ziektes behandelbaar te maken. Mark en ik geloven dat dit mogelijk is, en nog tijdens het leven van onze kinderen', zei Priscilla Chan bij de bekendmaking van de donatie.Voorkomen is beter dan genezenVolgens de twee wordt er nu veel tijd gestopt in het genezen van mensen die ziek zijn, maar te weinig in het zoeken van een oplossing. Ook wordt onderzoeksgeld nu te vaak gesplitst over verschillende instanties. Door het geld gericht te besteden zouden er concretere oplossingen komen.Zuckerberg en Chan riepen vorig jaar een liefdadigheidsfonds in het leven. Ze beloofden 99 procent van hun vermogen in het fonds te stoppen. Volgens de huidige koers van Facebook is dat 45 miljard dollar.(ANP/WK)