Facebook heeft aangekondigd zelf 27 miljoen aandelen te gaan verkopen, en 43 miljoen aandelen zullen worden verkocht door bepaalde aandeelhouders, waarvan ruim 41 miljoen door CEO Mark Zuckerberg. De verkoop van Zuckerberg moet dienen om belastingen te betalen op het uitoefenen van een koopoptie.

De waarde van het pakket bedraagt op basis van de slotkoers van woensdag 3,9 miljard dollar (ruim 2,8 miljard euro).

Het aandeel Facebook sloot woensdag op de beurzen in New York op 55,57 dollar, het hoogste niveau ooit. Donderdag ging het in de handel voor beurs alweer 5 procent lager. (Belga)

Facebook heeft aangekondigd zelf 27 miljoen aandelen te gaan verkopen, en 43 miljoen aandelen zullen worden verkocht door bepaalde aandeelhouders, waarvan ruim 41 miljoen door CEO Mark Zuckerberg. De verkoop van Zuckerberg moet dienen om belastingen te betalen op het uitoefenen van een koopoptie. De waarde van het pakket bedraagt op basis van de slotkoers van woensdag 3,9 miljard dollar (ruim 2,8 miljard euro). Het aandeel Facebook sloot woensdag op de beurzen in New York op 55,57 dollar, het hoogste niveau ooit. Donderdag ging het in de handel voor beurs alweer 5 procent lager. (Belga)